Vliegende Vloggers volop in actie tijdens het Bloemencorso Winkel [video]

Winkel

Ze noemen zich de Vliegende Vloggers en schieten filmpjes over het Bloemencorso in Winkel. Het jeugdige team houdt kijkers via Instagram en Facebook op de hoogte van het wel en wee.

Broer Daan (10) en zus Sofie Bakker (12), de zusjes Annabel (11) en Sarah Roos (12), Jeenaly Elodie (13), Kathy Molenaar (12) en Juul Korff (12) zijn de enthousiaste Vliegende Vloggers. Suzan Vermeulen uit Nieuwe Niedorp van het Instagramteam staat ze bij. Dat team werd een paar jaar geleden opgericht om meer jeugd te bereiken.

Suzan Vermeulen heeft tijdens een bijeenkomst de jongelui onder andere wat geleerd over het gebruik van de camera; zoals de smartphone horizontaal houden, zodat er geen balkjes aan de zijkant komen. Maar ook wat ze moeten vragen als ze iemand van een groep interviewen.

Vliegende Vloggers volop in actie tijdens het Bloemencorso Winkel [video]
Sarah en Annabel Roos, Juul Korff, Jeenaly Elodie, Kathy Molenaar, Daan en Sofie Bakker (van links naar rechts) vloggen voor en tijdens het Bloemencorso.
© Foto Marc Moussault

Omgekeerd werkt het ook. Een aantal leden doet al aan vloggen en kan haarfijn aan volwassenen uitleggen hoe het ook alweer zit met het gebruik van hashtags. Juul deed bijvoorbeeld al eerder via school een vlogproject. De zusjes Annabel en Roos laten tijdens hun vlogfilmpjes zien wat ze doen.

Annabel: ,,Vloggen is een wedstrijd met jezelf. Je daagt jezelf uit om dingen te doen. Dus bijvoorbeeld zoveel seconden op je handen staan.’’

Het vloggen is vooral leuk, vinden de leden van het team. ,,Spannend’’, zegt Sofie. ,,Vaak kennen we de corsogroepen en dat levert goede gesprekken op.’’

Daan moet eerlijk toegeven dat hij het wel een beetje eng vond toen hij mensen moest interviewen. ,,Het is heel leerzaam’’, zegt hij. ,,Je wordt er sociaal van, want je moet naar mensen toestappen. Dat zou ik zelf niet zo snel durven, maar ik heb het wel gedaan.’’

Natuurlijk zijn de Vliegende Vloggers actief tijdens het Bloemencorso op zondag. In de groepsapp zijn de taken verdeeld. Want het is niet de bedoeling dat ze allemaal bij de start staan. ,,Het is bijzonder dat we dit mogen doen’’, aldus Sarah.

Meer nieuws uit Schagen e.o.

Meest gelezen