Premium

Depressieve alcoholist sloopt deur buurvrouw Oostzaan

Alkmaar/Oostzaan

De 50-jarige Michael N. heeft bij de rechtbank in Alkmaar toegegeven volledig verantwoordelijk te zijn voor het vernielen van de deur van zijn buurvrouw in Oostzaan.

De vrouw was tegen zijn auto aangereden, waardoor de bumper er af was gevalllen. N. wilde de schade op haar verhalen, maar de vrouw weigerde om mee te werken. N. werd daar zo boos van dat hij zijn huis in ging om een biljartkeu te pakken.

Daarmee sloeg hij een flink aantal deuken in de deur van zijn buurvrouw.

N. gaf toe tijdens het voorval op 6 juni flink onder invloed te zijn geweest. Hij worstelt al lange tijd met een zware alcoholverslaving waarvoor hij momenteel ook medicijnen krijgt voorgeschreven.

De Oostzaner is al eens eerder voor vernieling veroordeeld. Momenteel kampt hij met psychische problemen en wordt hij behandeld voor zijn verslaving.

Na het voorval heeft hij geprobeerd om zijn buurvrouw een bloemetje aan te bieden en zijn excuses te maken, maar de vrouw heeft dat pertinent geweigerd. Inmiddels is ze verhuisd.

Justitie hield in de strafeis rekening met het feit dat N. duidelijk berouw heeft getoond voor de vernieling van de deur. De officier eiste daarom een boete van 400 euro tegen hem.

De politierechter ging mee in deze eis.

Naast de boete moet N. bijna 600 euro schadevergoeding betalen aan de woningbouwvereniging voor de reparatie van de deur.

De voormalige buurvrouw van N. had een schadeclaim van 4000 euro ingediend omdat ze zich na het voorval niet meer veilig voelde en is verhuisd.

De vrouw verklaarde dat N. haar huis ook zou zijn binnengedrongen en haar heeft bedreigd, maar dat werd de Oostzaner niet ten laste gelegd. Deze schadeclaim wees de politierechter daarom niet toe.

Meer nieuws uit Zaanstreek

Meest gelezen