Premium

Geen straf voor man uit Den Helder die zijn ex-vriendin belaagde met een stroom aan e-mails

Den Helder

Politierechter H. van der Lelie achtte bewezen dat Martin D. (43) uit Den Helder zijn ex-vriendin gestalkt had door haar een grote hoeveelheid e-mails te sturen. Maar omdat de rechter die handelwijze op het randje vond balanceren van hinderlijk maar niet strafbaar gedrag, bleef het bij een schuldigverklaring zonder straf.

D. kon het vorig jaar niet verkroppen dat de vrouw de relatie beëindigd had. Hij stuurde haar een grote reeks e-mails. Ook toen zijn ex te kennen had gegeven dat ze de relatie definitief wilde beëindigen. Via een aangetekende, zogeheten stopbrief maakte ze kenbaar dat ze geen mailberichten meer wilde ontvangen.

Stopgesprek

Maar D. bleef doorgaan. Onder meer met gebruikmaking van gewijzigde verzendadressen. Hij liet bijvoorbeeld weten dat de vrouw kon kiezen uit een gesprek, zelfmoord van hem of verbanning naar het rijk der demonen van haarzelf. Ook een stopgesprek met de politie had de man niet doen ophouden.

,,Mijn cliënt bleef doordrammen”, merkte advocaat J. Jorna daarover op. ,,Ik heb me verlaagd tot kinderlijk gedrag’’, zei D. daar zelf over. ,,Ik ben er niet trots op’’, voegde hij eraan toe.

Zijn raadsman wees er nog op dat de aangeefster de meeste e-mails in de spam-bak deed belanden. D. liet de rechter weten dat het nu over en uit was met zijn hinderlijk gedrag.

Meer nieuws uit Den Helder e.o.

Meest gelezen