Premium

Lijst van Damme: ’Duidelijkheid toewijzen noodwoningen in Purmerend’

Purmerend

Lijst van Damme wil van het Purmerendse college duidelijkheid over het toewijzen van de tijdelijke woningen die door de gemeente op verschillende plekken in de stad worden neergezet.

De eerste containerwoningen moeten begin volgend jaar verrijzen aan de Kanaaldijk, maar hoe ze worden verdeeld onder woningzoekenden is nog altijd niet bekend.

Voormalig raadslid Ernst van Damme maakt sinds maart vorig jaar geen deel meer uit van de gemeenteraad. Hij zet zich sindsdien als ombudsdienst in, onder meer voor mensen die naarstig op zoek zijn naar een dak boven hun hoofd. ,,Hoewel de gemeenterad in november 2018 heeft besloten om de uitgifte van de tijdelijke woningen via het Wmo-loket te laten plaatsvinden, is er tot op vandaag nog niets geregeld voor de spoedzoekers.’’

Die kunnen momenteel alleen via de gemeentelijke website een belangstellingsformulier invullen, maar dat biedt volgens Van Damme geen enkele garantie of ze daadwerkelijk voor een tijdelijke woning in aanmerking komen.

Aan de Kanaaldijk is inmiddels begonnen met funderingswerkzaamheden voor de tijdelijke woningen. Terwijl de gemeentelijke bezwarencommissie zich nog moet buigen over drie bezwaren van omwonenden. Dat gebeurt op 30 september. Wethouder Thijs Kroese wilde die behandeling echter niet afwachten omdat de woningen zo snel mogelijk neergezet moeten worden. Volgens hem zijn het omkeerbare werkzaamheden en zijn de gemaakte kosten beperkt.

Meer nieuws uit Waterland

Meest gelezen