Premium

Beverwijkse voetbalvereniging Jong Hercules ook echt een jonge club: het ’lelijk eendje’ van sportpark Adrichem zit weer in de lift

Bestuursleden Ferry van Wezop en Justin de Vries op het nieuwe kunstgrasveld van Jong Hercules.
© Foto Ron Pichel
Beverwijk

Jong Hercules was een tijdje het lelijk eendje van sportpark Adrichem. Maar de zaterdagclub zit weer in de lift. Voor dit seizoen sloten verschillende elftallen zich aan bij de vereniging en sinds kort worden de wedstrijden gespeeld op een splinternieuw kunstgrasveld. En Jong Hercules doet het allemaal alleen, na het afketsen van de fusiegesprekken met SV Beverwijk. „Het volgende doel is het opknappen van ons clubgebouw”, vertelt voorzitter Justin de Vries.

Jong Hercules is echt een jonge voetbalclub, want het bestuur bestaat grotendeels uit twintigers. De Vries is 27, net als secretaris Ferry van Wezop. Daarnaast is vicevoorzitter en jeugdcoördinator vicevoorzitter Michel Does 28 en evenementenorganisator Arnoud Hondema 26. Het bestuur wordt gecomplementeerd met penningmeester Hans Hogedoorn (53), wedstrijdsecretaris Rita Munnik (58) en algemeen bestuursleden Willem Stil (67) en Theo Surig (64).

Meer nieuws uit NHD

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.