’Maestro’ Garyl Pinas terug op voetbalveld bij ZOB en de kilo’s schieten eraf

’Maestro’ Garyl Pinas terug op voetbalveld bij ZOB en de kilo’s schieten eraf
Garyl Pinas voetbalt weer: ,,De kilo’s schieten eraf.’’
© Foto Erik Rietman
Purmerend

Op de voetbaloverschrijvingenlijst die deze krant traditiegetrouw halverwege juni publiceerde, viel vooral ZOB op. Niemand vertrok, Rowin Mol en Stefan van Wonderen kwamen over van buurman Purmersteijn en de ’Danny’s’ Been en Streekstra verlieten respectievelijk OFC en Elinkwijk om te gaan spelen voor de promovendus in de eerste klasse. Alleen de naam van Garyl Pinas ontbrak, maar die is dan ook pas enkele weken lid van de club.

„De selectie is al zo’n twee weken met de voorbereiding bezig. Ik had de trainer (Mohad Zaoudi, red.) al voor de nacompetitie gesproken met de vraag of ik mee kon trainen. Ik kende hem van mijn zaalvoetbaltijd bij het Hoornse Veerhuys, waar hij de vroegere trainer was van enkele van mijn teamgenoten op dat moment. Twee van hen (Dennis Brouwer en Dave Ninteman) spelen nu bij ZOB.”

Ver na de deadline voor de overschrijvingen in het amateurvoetbal hoorde Pinas dat Zaoudi nog wel een plekje voor hem had in zijn selectie. Het vormde voor de aanvallende middenvelder geen probleem, aangezien hij al drie jaar clubloos was. Destijds hing hij bij het Haarlemse EDO zijn voetbalschoenen aan de wilgen om meer tijd te kunnen besteden aan zijn andere hobby: hiphop-muziek maken, onder zijn pseudoniem Maestro.

Sabbatical

Het bleek een sabbatical te worden, nu hij op zijn 34e bij ZOB de draad weer oppakt en dankbaar is voor elke minuut speeltijd. „Ik heb geen probleem om op de bank te beginnen. Ik zal ook niet altijd kunnen trainen of moet wel eens in het weekend werken. En ik kom in een team waarvan die jongens op eigen kracht zijn gepromoveerd. Ik merk wel dat ik conditioneel achteruit ben gegaan, maar word alweer fitter. De kilo’s schieten er ook weer af. Het is in ieder geval weer lekker om op niveau bezig te zijn.” Hij speelde eerder al een oefenwedstrijd mee met de veteranen van de Ajax-amateurs, één van zijn oude clubs. „Maar dat was toch niet echt mijn niveau.”

ZOB, EDO en Ajax; het zijn enkele clubs van de lange, indrukwekkende lijst aan clubs waar hij speelde. Op deze lijst staan verder OFC, Purmersteijn (drie periodes), Hollandia, FC Purmerend en het failliete Young Boys. „Mijn keuzes hebben niet altijd gunstig uitgepakt, maar van alle verkeerde keuzes heb ik wel geleerd.” In de jeugd speelde hij bij Omniworld nadat hij bij Purmersteijn begon met voetballen. „Ik heb bij laatstgenoemde ook geïnformeerd, maar die hadden geen plek voor me.”

Beukers en bewegers

Zijn keuze voor Zuidoostbeemster bevalt hem tot nu toe goed. „ZOB heeft een goed voetballende ploeg, met een mooie mix van ’beukers’ en beweeglijke spelers. Ik hoop dat ik kwaliteit en ervaring aan de ploeg kan toevoegen. Het is in ieder geval beter dan achter de computer zitten, want dan vliegen de kilo’s eraan.” De maestro verlaat de studio om weer zijn kunsten te vertonen op het voetbalveld.

Meer nieuws uit Sport Waterland

Meest gelezen