Premium

Panopticon lost ruzie met Thijs Asselbergs op over beslag op Koepel

Panopticon lost ruzie met Thijs Asselbergs op over beslag op Koepel
De Koepel in gebruik.
Haarlem

Er is een oplossing voor het beslag dat architect Thijs Asselbergs heeft gelegd op de gebouwen van de Koepel. De architect zegt 122.000 euro van Stichting Panopticon te goed te hebben.

Toekomstige huurders en monumentenarchitect André van Stigt zijn Stichting Panopticon te hulp geschoten om de vordering te betalen. De geldschieters zien dit als een eerste stap naar een latere participatie en hebben veel vertrouwen in de toekomst van de Koepel. De opzet van Panopticon is dat er academisch onderwijs in de Koepel komt.

Stichting Panopticon is het niet eens met het vonnis van de rechter over de vordering. De stichting wil echter graag verder en heeft daarom een andere oplossing gezocht. De stichting werkt hard om de financiering van de plannen rond te maken.

Asselbergs was tot juni 2017 medebestuurder van Panopticon. Bij zijn vertrek sprak hij af dat hij een rekening van ruim 120.000 euro kon indienen voor werk door zijn architectenbureau. Over die afspraak ontstond een verschil van mening waarop de rechter de knoop in het voordeel van Asselbergs doorhakte.

Meer nieuws uit Haarlem

Meest gelezen