Premium

Gemeente Zaanstad trekt eerder genomen besluit terug tijdens rechtszitting inwoonster over urgentieverklaring

Haarlem/Zaandam

De gemeente Zaanstad heeft tijdens een zitting van de bestuursrechter in Haarlem het besluit om een Zaanse vrouw geen urgentie te verlenen in haar zoektocht naar een huurwoning teruggetrokken.

De vrouw, een moeder van twee jonge kinderen, is gescheiden van haar man en heeft daarom haar huis moeten verkopen. Haar ex woont nu in Oostzaan met de twee kinderen terwijl de vrouw her en der bij vrienden en familie verblijft.

De Zaanse vroeg daarom op 16 juli vorig jaar een urgentieverklaring aan, maar de gemeente wees die af in september. De vrouw had namelijk in september 2017 al urgentie gekregen van de gemeente, maar wees daarna twee woningen af. De gemeente trok daarom de urgentieverklaring in, maar deed dat pas nadat deze al officieel was verlopen. Daarom kon de verklaring niet worden ingetrokken en vroegen de vrouw en advocaat Goedhart om deze beslissing te vernietigen en de gemeente een nieuwe beslissing te laten nemen. De vertegenwoordiger van de gemeente gaf tijdens de zitting toe dat het verzoek van de Zaanse wellicht niet op de correcte grond is afgewezen, dus besloot daarom aan het eind van de zitting om het besluit terug te nemen. Wel vroeg ze de vrouw om ook contact op te nemen met haar wijkteam omdat ze last van epileptische aanvallen heeft en daarom via een aparte procedure mogelijk wel urgentie kan krijgen. Volgens de vertegenwoordiger zal het verzoek namelijk alsnog op andere gronden worden afgewezen. De Zaanse en haar advocaat gingen daar akkoord mee. Dat betekent dat de bestuursrechter geen beslissing over het conflict hoeft te nemen. De vrouw heeft beloofd om ook ondersteuning van het wijkteam te gaan zoeken.

Meer nieuws uit Zaanstreek

Meest gelezen