Marjan van Kampen gaat vol energie de tweede ambtsperiode in: ’Schagen is voor mij een thuis geworden’

Marjan van Kampen gaat vol energie de tweede ambtsperiode in: ’Schagen is voor mij een thuis geworden’
Burgemeester Marjan van Kampen heeft er zin in.
© Archieffoto
Schagen

„Ik ga vol energie de tweede ambtsperiode in”, aldus burgemeester van Schagen Marjan van Kampen (56) na de bekendmaking deze week dat zij door Commissaris van de Koning Arthur van Dijk is herbenoemd.

Van Kampen werd op dinsdagavond 1 oktober 2013 geïnstalleerd als burgemeester van Schagen. Haar ambtstermijn zou op 1 oktober 2019 eindigen. Omdat de gemeenteraad positief stond tegenover herbenoeming, kan zij door als burgemeester.

De gemeenteraad omschrijft Van Kampen als een ’daadkrachtige verbinder die goed kan samenwerken met een nuchtere, vrolijke aard en een warm hart voor alle mensen’.

De gemeenteraad herkent in haar ’een echte burgermoeder die een verbindende kracht binnen de gemeenschap van de gemeente en in de regio tot stand brengt’.

Marjan van Kampen was eerder werkzaam als burgemeester in verschillende gemeenten, waaronder Wieringen, Langedijk en het Zuid-Hollandse Teylingen. Ze is blij met de raadssteun voor haar herbenoeming.

„De samenwerking met inwoners, college, raad en ambtelijke organisatie is heel prettig. We willen samen vol enthousiasme verder aan de slag en bouwen aan de mooie gemeente Schagen met stad en dorpskernen. Schagen is voor mij een thuis geworden. Ik ga vol energie de tweede ambtsperiode in.”

Nieuwe griffier

Met ingang van 24 september heeft de gemeenteraad ook een nieuwe griffier.

Gert Meijer (54) volgt griffier Els Zwagerman op, die met pensioen gaat. Meijer was teamleider Financiën en Belastingen bij gemeente Schagen.

Meer nieuws uit Schagen e.o.

Meest gelezen