Premium

iPhone 11 voor de donkerste plekken

iPhone 11 voor de donkerste plekken
Apples Phil Schiller toont de lenzen van de iPhone 11.
© foto EPA

Tijdens het Apple Event is de iPhone 11-release bekendgemaakt. De nieuwe iPhone komt in een aantal verschillende kleuren beschikbaar en is inmiddels te bestellen. Hij krijgt ook twee broertjes, de Pro en de Pro Max.

De iPhone 11 heeft twee camera’s op de achterkant met een 12 megapixel wide-lens, voor extra brede foto’s. De ’11’ krijgt een aantal andere portret-belichtingen en er zal ook een nachtmodus beschikbaar zijn. Zo kun je zelfs op de meest donkere plekken foto’s en video’s maken. Ook krijgt de nieuwe iPhone 11 een betere stabilisatie dan zijn voorgangers. Zelfs de selfiecamera zal 4K-resolutie ondersteunen en ook nog eens een slow-motion optie hebben. De iPhone 11 Pro-versies hebben zelfs drie camera’s op de achterkant.

Waar de eerdere iPhones een A12-chip hadden, heeft de nieuwe 11 een A13 Bionic-chip, die voor extra goede prestaties zorgt. Dankzij deze snelste chip in een iPhone tot nu toe zal het type 11 een uur langere batterijduur hebben ten opzichte van de iPhone XR.

Apple levert kwartaal op kwartaal marktaandeel in op met name de Chinese concurrenten. Daarom heeft men de prijs van het instapmodel van de nieuwe toestellen 50 euro lager gelegd dan bij de vorige generatie: vanaf 809 euro.

Meer nieuws uit Achtergrond

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.