Eigen stichting stelt kermis Grootebroek zeker: van volleybal tot rommelmarkt

Grootebroek

Na het vertrek van de horeca stond de kermis van Grootebroek lange tijd op losse schroeven. Maar die tijd is voorbij. Als stichting stelt het kermiscomité zijn eigen toekomst zeker.

Het vertrouwde volleybaltoernooi op zondag is al zo’n dertig jaar vaste prik. Maar sinds een groep vanuit Forever Young vier jaar terug met een potje de kermis in Grootebroek ook met andere evenementen optuigde heeft ook dit dorp weer zijn eigen traditie. Dus is het nu ook tijd op eigen benen te staan.

Ondersteuning

Koen Slagter heeft er vertrouwen in. Hij is als bestuurslid het jaarrond bezig met de kermis. ,,We zijn maar met een klein groepje. Wat dat betreft kunnen we best nog wat ondersteuning gebruiken.’’

De aanwas groeit en het publiek ook. Het werd tijd om los te komen van Forever Young. Stichting Kermis Grootebroek is nu een feit.

De feesttent staat aan de Raadhuislaan, nabij de kermisattracties. ,,Dan versterk je elkaar. Met het vertrekken van de laatste horeca werd het probleem om de kermis overeind te houden. Dus besloten we maar onze eigen horeca te organiseren.’’

Muziek

Dat bleek succesvol. De kermis biedt voor elk wat wils. De komende dagen staan garant voor muziek, horeca en vertier op het evenementen terrein aan de Raadhuislaan.

De feestband Plork en de aannemers en volkszanger Bas van Saaze bijten vrijdagavond het spits af. Zaterdagavond zet de band Alice Springs de tent, net als afgelopen jaar op z’n kop samen met de Toppers-coverband ‘Helemaal Top’. De rommelmarkt is een nieuw ingrediënt binnen het kermisweekeinde, dat drie dagen duurt.

Zaterdagmiddag wordt een grote rommelmarkt georganiseerd, waar iedereen zijn of haar huisraad kan stallen. Traditioneel wordt het weekend afgesloten met het kermisvolleybal onder muzikale begeleiding van DJ Cees Weel en de sixties band B-stock 60’s. Slagter: ,,We hebben er nu alle vertrouwen in.’’

www.kermisgrootebroek.nl

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen