Premium

Toto met Beverwijk-trainer Rick Kitzen: ’Ik voorspel kleine overwinning op FC Castricum’

Toto met Beverwijk-trainer Rick Kitzen: ’Ik voorspel kleine overwinning op FC Castricum’
Beverwijk

Voor SV Beverwijk start het seizoen in de derde klasse zaterdag met de derby tegen FC Castricum. Samen met trainer Rick Kitzen blikken we middels een voorspelling vooruit op zijn vuurdoop, alsmede de wedstrijd tussen ADO’20 en Gemert in de derde divisie en het tweedeklasseduel tussen Vitesse’22 en Spirit’30.

,,We hebben met Beverwijk geen ideale voorbereiding gehad. Doordat de ploeg vorig seizoen bij een bekerwedstrijd niet op is komen dagen, zijn we nu uitgesloten van deelname. Dit hoorde ik pas kort voordat we gingen starten, waardoor mijn planning anders was dan ik vooraf voor ogen had”, vertelt Kitzen.

Desondanks kreeg de oefenmeester het voor elkaar om nog flink wat oefenwedstrijden in het programma te krijgen, waardoor zijn spelers wel de gewenste minuten in de benen hebben om het seizoen goed te kunnen beginnen. ,,Afgelopen dinsdag hebben wij bijvoorbeeld nog tegen Sporting Krommenie zaterdag gespeeld.”

,,Zaterdag heb ik FC Castricum zien spelen tegen Odin’59 2. Ik ben er best wel uit hoe we tegen die ploeg moeten spelen om een resultaat te kunnen behalen. Uiteraard ben je wel afhankelijk van het feit of zij met dezelfde spelers voor de dag komen en of wij compleet zijn. Castricum doet ieder jaar wel mee om de bovenste plekken of een periodetitel en is een stabiele ploeg in de derde klasse. Wij spelen voor lijfsbehoud en alles wat daarbij komt is meegenomen. We hebben een aardige selectie met kwaliteit, dus ik voorspel een kleine overwinning.”

,,Ik kom zelf van OFC zaterdag, waar de zondagtak in de derde divisie speelt. Het niveau ken ik daardoor aardig. Van ADO’20 weet ik dat zij gerenommeerd zijn in de regio, en Gemert is een ploeg die het altijd goed doet. Ze ontlopen elkaar tot nu toe weinig in de competitie, dus ik zat in voor een overwinning van de bezoekers.”

,,Toen ik wegging bij OFC heeft Thijs Sluijter het van mij overgenomen. Hij promoveerde uiteindelijk met die ploeg om vervolgens het seizoen erna met Vitesse’22 weer te promoveren. Hoewel Spirit’30 altijd een lastig te bespelen ploeg heeft ga ik voor een kleine overwinning voor Thijs: 2-1.”

SV Beverwijk-FC Castricum: 1

ADO’20-Gemert: 2

Vitesse’22-Spirit’30: 1

Meer nieuws uit Sport Kennemerland

Meest gelezen