Premium

’Boekeler Muur’, blokkade tussen Heiloo en Alkmaar, nu van twee kanten belegerd

Heiloo

Ook vanuit het zuiden komt er een poging om af te komen van de ’Boekeler Muur’, de barrière tussen het Heilooër en het Alkmaarse deel van bedrijventerrein Boekelermeer.

De gemeenteraad van Heiloo behandelt op maandag 7 oktober een motie van de partij Gemeentebelangen Heiloo waarin het college wordt gevraagd om uit te zoeken of die blokkade niet kan worden opgeruimd. De Senioren Partij Alkmaar stelde deze week een vraag van dezelfde strekking aan het Alkmaarse college, zodat de ’Muur’ nu van twee kanten belegerd wordt.

Hekken

De barrière bestaat in werkelijkheid uit twee hekken, één aan de Heilooër kant en één aan de Alkmaarse zijde. Ertussen ligt een strook niemandsland. De afspraak is dat de ’Muur’ blijft staan tot Heiloo een eigen afslag heeft op de A9. Maar nu die afslag weer op de lange baan is beland, neemt de druk toe om de hindernis te slechten.

Betalen

Het is vooral Heiloo dat gehecht is aan de ’Muur’, met als argument dat hij sluipverkeer voorkomt door Heiloo en Akersloot. Met een afslag op de A9 wordt de Boekelermeer minder aantrekkelijk als sluiproute.

Alkmaar wil het bedrijventerrein graag toegankelijk hebben vanaf twee kanten. Heiloo schat daarom in dat Alkmaar meer genegen zal zijn om mee te betalen aan een afslag zolang de barrière blijft staan.

Motie

In de motie verzoekt Gemeentebelangen Heiloo om te zoeken naar middelen die het sluipverkeer ook na een openstelling tegengaan.

De partij wil ook volledig op de hoogte gehouden worden van alle ontwikkelingen in dit dossier , ’omdat ons signalen bereiken dat er achter de schermen aan wordt gewerkt’.

De Senioren Partij Alkmaar gaat het voorbeeld van Gemeentebelangen Heiloo niet volgen door ook met een motie te komen, zo zegt Peter van der Heijde van de partij.

De Alkmaarse wethouder Pieter Dijkman heeft al gezegd de zaak veel prioriteit te geven. Een motie zou daarin mogelijk een handenbinder kunnen zijn, zo is de inschatting van de Senioren.

Meer nieuws uit Alkmaar

Meest gelezen