In Amsterdam geliquideerde man is voetballer bij Alphense Boys, oud-voetballer van FC Volendam en Quick Boys Kelvin Maynard

Kelvin Maynard (links).
© Archieffoto/Hielco Kuipers
AMSTERDAM

De man die woensdagavond bij een brandweerkazerne in Amsterdam is geliquideerd is de Surinaams-Nederlandse oud-voetballer Kelvin Maynard (32). Hij speelde onder andere bij FC Volendam, Quick Boys en FC Emmen. Dit seizoen speelde Maynard bij Alphense Boys in Alphen aan den Rijn.

Meerdere opsporingsbronnen bevestigen het nieuws aan De Telegraaf. Maynard werd woensdagavond onder vuur genomen toen hij in zijn auto reed op de Langbroekdreef in Amsterdam Zuidoost.

Lees ook: Wedstrijd Hollandia-Alphense Boys afgelast vanwege overlijden voetballer Kelvin Maynard

Lees ook: FC Volendam over overlijden oud-speler Kelvin Maynard: ’Goede herinneringen aan hem’

Dat gebeurde volgens getuigen door twee mannen op een motorscooter. Hij probeerde aan de kogelrogen te ontkomen door uit te wijken naar een brandweerkazerne. Zijn auto kwam tegen de gevel tot stilstand. Reanimatie van het slachtoffer haalde niets meer uit.

© ANP

Maynard begon zijn profloopbaan bij FC Volendam. In 2010 tekende de voetballer voor twee seizoenen bij het Portugese SC Olhanense. Na slechts één seizoen vertrok hij naar het Hongaarse Kecskemeti MT, waar zijn contract vroegtijdig werd ontbonden. Maynard speelde daarna nog bij FC Emmen en Antwerp FC. Zijn laatste seizoen speelde Maynard voor Quick Boys.

© Archieffoto/STUDIO KASTERMANS/BEN DEN OUDEN

De liquidatie van de voetballer vond op dezelfde dag plaats als de moord op de advocaat Derk Wiersum. Die werd woensdagochtend bij zijn huis in Buitenveldert geliquideerd. Wiersum stond kroongetuige Nabil B. bij uit het liquidatieproces Marengo rond meervoudige moordverdachte en topcrimineel Ridouan Taghi. Volgens de politie staan de twee moorden vooralsnog los van elkaar.

Maynard bij FC Volendam.
© Archieffoto/Joop Boek

Meer nieuws uit Amsterdam

Meest gelezen