Dood Kelvin Maynard schokt ADO Den Haag, waar zijn halfbroertje speelt

Dood Kelvin Maynard schokt ADO Den Haag, waar zijn halfbroertje speelt
Kelvin Maynard in actie als speler van Spakenburg.
© STUDIO KASTERMANS/BEN DEN OUDEN
Den Haag

Bij eredivisionist ADO Den Haag en bij oud-teamgenoten is het nieuws over het overlijden van voetballer Kelvin Maynard hard aangekomen.

Maynard is de halfbroer van Dehninio Muringen: een jonge, talentvolle verdediger die sinds dit seizoen vast deel uitmaakt van de A-selectie van de club. ADO-trainer Alfons Groenendijk: „Ik las woensdagavond over een schietpartij in Amsterdam en dacht nog: dat zal misschien iets te maken hebben met die brute moord op de advocaat van die ochtend. Kort erop kreeg ik een belletje van de zaakwaarnemer van Dehninio, die me vertelde om wie het ging.”

Het nieuws heeft de spelersgroep van ADO hard geraakt, zegt de Leidenaar. „Als zoiets één van je spelers treft, komt dat natuurlijk wel even binnen. Het trieste is dat Dehninio drie maanden geleden ook al zijn moeder verloren heeft. En nu dit er nog eens overheen. Verschrikkelijk. Hij krijgt van ons alle tijd om dit te verwerken. Op zulke momenten besef je weer: voetbal is maar bijzaak.”

Donderdagochtend, voor de training, sprak Groenendijk er kort met de groep over. „Dehninio was er uiteraard niet. De meeste jongens wisten er al van, zoiets gaat snel rond natuurlijk. Een aantal, zoals Dion Malone, kende hem ook persoonlijk. En Aaron Meijers heeft nog met hem gespeeld bij FC Volendam. Dat is heftig.”

Meijers, aanvoerder van ADO Den Haag, herinnert zich Maynard als een ’goeie gast’. ,,We spraken elkaar nog geregeld. Toevallig kwam ik hem deze week nog tegen bij onze gezamenlijke fysiotherapeut. Hij had wat last van z’n hamstring, zei hij nog. We spraken nog wat. Een dag later werd hij vermoord. Heel onwerkelijk allemaal’’, aldus de Andijker, die ongeveer tegelijk met Maynard doorbrak in het betaald voetbal bij FC Volendam. Maynard speelde vervolgens bij Olhanense (Portugal), Kecskeméti (Hongarije), FC Emmen, Antwerp FC, Burton Albion, Spakenburg, Quick Boys en Alphense Boys.

Maynard, die 32 jaar oud is geworden, was in het seizoen 2007-2008 basisspeler in het laatste elftal dat kampioen van de eerste divisie werd met de Volendammers. ,,Echt een toffe en heel eerlijke jongen’’, is de omschrijving van Melvin Platje, met wie Maynard samenspeelde in Volendam. ,,We hadden nog steeds af en toe contact’’, zegt Platje vanuit Bali, waar hij nu voetbalt. De moord op Maynard wordt gelinkt aan drugsgerelateerd geweld. Platje heeft nooit signalen ontvangen dat Maynard zich in de verkeerde kringen bewoog. ,,Nee, daar weet ik niks van.’’

Lees ook: In Amsterdam geliquideerde man is voetballer bij Alphense Boys, oud-voetballer van FC Volendam en Quick Boys Kelvin Maynard

Meer nieuws uit Sport Waterland

Meest gelezen