Premium

Hondenuitlaatplek verhuist van Drontermeer naar Lauwersmeer in Purmerend

Hondenuitlaatplek verhuist van Drontermeer naar Lauwersmeer in Purmerend
Purmerend

Het hondenuitlaatveld aan het Drontermeer in Purmerend wordt verplaatst naar het Lauwersmeer. De maatregel is nodig omdat er aan het Drontermeer huurwoningen worden gebouwd.

De gemeente is daarom op zoek gegaan naar een alternatieve locatie in de Purmer-Zuid. Dat gebeurde nadat de wijkkerngroep zorgen had geuit over het verdwijnen van het tijdelijke hondenuitloopveld op het voormalige schoolpleintje aan het Drontermeer.

Ook maakten zij zich zorgen dat er na de bouw van de dertig sociale huurwoningen en de inrichting van het terrein rond de woningen overal een opruimplicht voor hondenpoep zal gelden.

Volgens wethouder Thijs Kroese is het opwaarderen van het bestaande hondenuitlaatveld aan het Lauwersmeer het beste alternatief. Dat wordt omgevormd tot een hondenlosloopveld. Het huidige uitlaatveld functioneert toch niet al te best, omdat viervoeters gemakkelijk kunnen ontsnappen en de Verzetslaan kunnen oversteken, met alle gevaarlijke situaties van dien.

,,Door het hondenuitlaatveld te omhekken wordt de veiligheid verhoogd voor loslopende honden’’, laat Kroese weten in een memo aan de commissie stedelijke ontwikkeling en beheer. Op die plek kan bovendien een hondenzwemplaats worden aangelegd.

Het ontwerpen neemt echter meer tijd in beslag dan verwacht. Hondenbezitters waren blij met een eerste schetsontwerp, maar omwonenden vreesden overlast. Ze kwamen met een eigen ontwerp wat nu op haalbaarheid wordt bekeken.

Meer nieuws uit Waterland

Meest gelezen