Premium

Man (25) uit Den Helder veroordeeld om bezit van honderden kilo’s illegaal vuurwerk, Beverwijkers komen later voor rechter

Man (25) uit Den Helder veroordeeld om bezit van honderden kilo’s illegaal vuurwerk, Beverwijkers komen later voor rechter
Den Helder

De rechtbank in Amsterdam heeft een 25-jarige man uit Den Helder veroordeeld tot een taakstraf van 120 uur voor het op 6 oktober 2017 in bezit hebben van illegaal vuurwerk.

Het gaat om 22 flowerbeds - grote dozen met geschakeld vuurwerk, samen goed voor honderden kilo’s aan illegaal vuurwerk.

De man werd op vrijdag 6 oktober 2017 in Spaarndam samen met drie medeverdachten aangehouden. Een daarvan, een 37-jarige Duitser, is door de rechtbank veroordeeld tot een geldboete van tweeduizend euro.

Hem wordt verweten dat hij zes illegale flowerbeds in bezit had. De andere twee mannen (27 en 28) uit Beverwijk moeten later dit jaar voorkomen.

De politie hield de vier verdachten op vrijdag 6 oktober aan in een vrachtwagen met in het laadruim een grote hoeveelheid flowerbeds. Flowerbeds zijn vuurwerkpotten die je aan elkaar vastbindt. Het wordt gezien als professioneel vuurwerk dat niet verkocht mag worden op de particuliere markt.

De vier mannen waren onderdeel van een strafrechtelijk onderzoek naar de handel in illegaal vuurwerk en witwassen.

Wat de precieze rol van de twee verdachten uit Beverwijk was, is nog onduidelijk. Zij moeten later dit jaar voorkomen.

De 25-jarige Nieuwedieper werd, naast de taakstraf van 120 uur, ook veroordeeld voor de tenuitvoerlegging van een taakstraf van 240 uur. Een voorwaardelijke straf die hij in 2017 kreeg opgelegd.

Meer nieuws uit Kennemerland

Meest gelezen