GroenLinks stelt vragen over ’onjuiste informatie’ over financiën Langedijk

GroenLinks stelt vragen over ’onjuiste informatie’ over financiën Langedijk
Soledad van Eijk.
© Foto aangeleverd
Langedijk

De fractie van GroenLinks (GL) wil van het college van Langedijk een snel en duidelijk antwoord over de financiële positie van die gemeente. Volgens fractievoorzitter Soledad van Eijk heeft Falco Hoekstra (VVD Heerhugowaard) hierover ’pertinent onjuist informatie verspreid’.

Van Eijk reageert met haar schriftelijke vragen aan burgemeester en wethouders van Langedijk op een artikel in deze krant.

Daarin stelt Hoekstra ’dat de financiële nood in Langedijk zo groot is dat die gemeente de tijd niet heeft om eerst nog weer een lange miljoenen kostende grenscorrectie door te moeten’.

Ze wijst op ’Hoe deed jouw gemeente het in 2018’, waarin de provincie Noord-Holland stelt dat er verbeterpunten zijn, maar dat de begroting van Langedijk structureel en reëel sluitend is en dat de weerstandscapaciteit is toegenomen.

Ook uit het onderzoeksrapport van Bureau Berenschot wordt een eventuele lege huishoudportemonnee niet genoemd als reden voor een herindeling. GroenLinks stelt dat de door Hoekstra genoemde financiële nood bij het besluit tot gemeentelijke samenwerking met Heerhugowaard en bij de uitgevoerde onderzoeken in Langedijk nooit een argument is geweest. ’Daar is immers geen reden toe’, aldus Van Eijk.

De partij vraagt voor de zekerheid het college toch of er wellicht feiten of onderzoeksresultaten bekend zijn, die de stellingname van Hoekstra over de financiële situatie van Langedijk onderbouwen.

’Zo niet, deelt het college de mening van GroenLinks dat hij onjuiste suggesties naar voren heeft gebracht?’, zo luidt de slotvraag van de GL-fractie.

Meer nieuws uit Alkmaar

Meest gelezen