Het Kook Atelier uit Den Burg zit in Top5 ’Beste nieuwkomer’ van Nederland

Het Kook Atelier uit Den Burg zit in Top5 ’Beste nieuwkomer’ van Nederland
Het team van Het Kook Atelier is trots.
© Foto Liselotte Schoof
Den Burg

Restaurant Het Kook Atelier heeft de Top5 behaald in de categorie Beste Nieuwkomers van Nederland van The Fork Restaurant Award.

Door een jury, bestaande uit Soenil Bahadoer van De Lindehof, Wilco Berends van De Nederlanden, Onno Kokmeijer van Ciel Bleu en Dennis Kuijpers van Vinkeles, werden 31 chefs als ‘Beste Nieuwkomer’ genomineerd. Het Kook Atelier bereikte de vijfde plaats. „Een kroon op ons werk van het afgelopen jaar”, zegt chef-kok Joram Timmerman.

Timmerman werd in het voorjaar door collega chef-kok Jef Schuur van het sterrenrestaurant Bij Jef in Den Hoorn voorgedragen. „Joram is onlangs voor zichzelf begonnen, en hier op Texel is dat niet eenvoudig”, verklaart Schuur zijn voordracht. „En dan maakt hij het zichzelf nog moeilijker door heel duurzaam te werken. Zijn stijl is gebaseerd op de klassieke, Franse keuken, maar wel met een Nordic inslag. Duurzaam, no waste en veel aandacht voor zelf geplukte lokale groente.”

Dat nieuwkomer Timmerman lekker bezig is blijkt ook uit het feit dat Het Kook Atelier onlangs Overall Winnaar Texel Culinair werd. Timmerman benadrukt dat hij samen met zijn vriendin en zakenpartner Valerie Jongeneel, leerling-kok Mared Dijkstra, gastvrouwen Thera Tjepkema en Shari Schuurman, keukenmedewerker Helmi Tounsi, het oproepteam en familie deze twee titels in de wacht heeft kunnen slepen.

Timmerman: „Dit doe je samen voor nu en voor straks. We zijn dan ook blij met de commitment van het team en onze beide families. Zij staan altijd voor ons klaar.”

Nadat Valerie Jongeneel en Joram Timmerman het afgelopen jaar hun bedrijven hebben samengevoegd, vinden ze het nu tijd voor een volgende stap. Het ambitieuze koppel opent in het voorjaar van 2020 de deuren van hun boerderij op Oost. ,,Op de grens waar zilt en zoet elkaar raken, met elf ruime suites en een intieme tuin, verwelkomen wij voortaan ook de gasten van het eiland voor een compleet gastronomisch verblijf’’, aldus Valerie Jongeneel.

Meer nieuws uit Den Helder e.o.

Meest gelezen