Premium

Grafisch werk uit Bergen en Nieuw-Zeeland op één expositie

Boven: ’Het Kauriwoud’ van Elsbeth Cochius, ’Towards an unknown place’ van Kathy Boyle en ’Age of Exploration’ van Prue MacDougall. Onder:’Kiwi’ van Eric van der Wal, ’BothWorlds’ van Catherine MacDonald en ’Towards Strangeness’ van Nan Mulder.

Meanwhile, on the other side of the world...waren negen grafische kunstenaars in Nieuw-Zeeland hetzelfde aan het doen als een negental Bergense collega’s: werk maken voor een gezamenlijke expositie: ’Verre verwanten-Distant kinship’. Vanaf zaterdag 28 september te zien bij KCB in museum Kranenburgh en galerie Schlessart in Bergen én vanaf volgend jaar in drie musea in Nieuw-Zeeland.

Nel den Ouden was nog maar net voorzitter van Grafiekgroep Bergen, toen een van de leden met een wild plan kwam. Nan Mulder is lid van Grafiekgroep Bergen, maar ook van een groep aan de andere kant van de wereld: de Print Council Aotearoa New Zealand. ,,Ze heeft een dochter die in Nieuw-Zeeland woont, zodoende’’, licht Den Ouden toe. ,,Ze was daar al eerder lid dan hier. Haar idee voor een uitwisselingsexpositie werd meteen omarmd. Tja, als ik geweten had hoe veel werk het zou zijn’’, voegt ze er lachend aan toe. ,,Maar nu ik zie hoe mooi het wordt, is het dat allemaal waard.’’

Meer nieuws uit Alkmaar