Dijklander Ziekenhuis dag dicht voor geplande operaties en spreekuren vanwege invoering nieuw elektronisch patiëntendossier

Hoorn

Belangrijke delen van Dijklander Ziekenhuis in Hoorn en Purmerend gaan eind oktober 29 uur dicht om een nieuw elektronisch patiëntendossier in te voeren. Patiënten worden dan zoveel mogelijk doorgestuurd naar andere ziekenhuizen in Noord-Holland en Flevoland.

Mensen die op deze dag naar de spoedeisende hulp, eerste hart hulp, intensive care en verloskunde komen worden doorverwezen omdat deze afdeling dan gesloten zijn.

,,Patiënten in acute levensbedreigende situaties die toch in ons ziekenhuis komen worden gewoon behandeld’’, zegt KNO-arts Marein van der Torn die bijdraagt aan de invoering van het elektronisch patiëntendossier.

Lees hier meer: Artsen werken gewoon door als Dijklander Ziekenhuis ruim dag ’dicht’ is

Om alle gegevens uit de vele duizenden dossiers over te zetten schakelt het Dijklander op donderdag 31 oktober om 8.00 uur over op een ’noodprocedure’, zo wordt aan alle huisartsen en andere zorginstellingen in West-Friesland en Waterland in een brief gemeld.

Deze procedure duurt tot vrijdag 1 november 13 uur. Aan de verwijzers wordt in de brief gevraagd hun patiënten tijdens de duur van de noodprocedure naar andere ziekenhuizen te verwijzen.

Dat geldt ook voor de ambulances. Voor patiënten die in deze periode in het ziekenhuis in Hoorn of Purmerend liggen gaat alles gewoon door en eventuele behandelingen worden op papier bijgehouden en later ingevoerd.

Tevens worden er geen geplande operaties uitgevoerd, tenzij het om een spoed-ingreep gaat die zo snel niet elders kan. Er zijn dan geen spreekuren in de poliklinieken in Hoorn, Purmerend, Enkhuizen en Volendam.

De poli’s zijn telefonisch wel bereikbaar. Het Klant Contact Centrum voor afspraken blijft open, maar de wachttijd kan wel oplopen.

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen