Blaricum Golf & Country; Golfen tussen hooiberg en paardenweitje

Blaricum Golf & Country; Golfen tussen hooiberg en paardenweitje
© Studio Kastermans/Leon Dakkus
Blaricum

Het hele dorp Blaricum en directe omgeving veranderen volgende week zaterdag weer in één grote golfbaan als daar het jaarlijkse toernooi Golf & Country wordt gehouden.

Het is een bijzonder toernooi dat Golf & Country. Het gaat er primair om de gezelligheid, bij vrijwel iedere hole staat een alcoholische versnapering te wachten, en het golfen is daaraan ondergeschikt.

De holes bevinden zich op alle denkbare plekken: in tuinen en plantsoentjes, op akkertjes, boerenerven en stukjes heide. Er wordt gespeeld langs wegen en tussen auto’s door.

Een logisch gevolg daarvan is dat de zestien holes, waarvan de meeste par 3 en een enkele par 4, niet van topkwaliteit zijn. Een team van grasspecialisten stelt weliswaar alles in het werk om de geïmproviseerde holes goed bespeelbaar te maken, maar dat neemt niet weg dat deelnemers zich moeten instellen op een ultiem chipping, pitching en putting toernooi.

Promotie

Het open toernooi, waaraan vorig jaar bijna honderddertig spelers deelnamen, wordt georganiseerd door de Stichting Promotie Blaricum. Die ziet het toernooi als een mogelijkheid om een breed publiek kennis te laten maken met het pittoreske dorp vol met agrarische historie.

De route is van hole naar hole met borden aangegeven zodat het publiek de golfers wandelend of fietsend kan volgen.

Meer informatie over Golf & Country is te vinden op: www.blaricumpromotie.nl

Meer nieuws uit Gooi

Meest gelezen