Eerste paal Erfgooiers College Huizen met de Afrikaanse slag [video]

Huizen

Kim, Marlous en Jaap hebben woensdagmiddag de symbolische eerste paal geslagen voor de nieuwbouw van het Erfgooiers College in Huizen. Dat deden zij met de Afrikaanse slag.

Enkele honderden leerlingen, docenten en andere medewerkers, en vertegenwoordigers van gemeente, ontwikkelaar Zenzo en bouwer Lithos zagen hoe de leerlinge, de wethouder en de bouwrector - allen beschermd door een blauwe bouwhelm - met een grote hamer een van de vijf opgestelde palen klappen gaven.

Niet op zijn Hollands, maar volgens Afrikaans gebruik. Dus om en om. En op het ritme van de drumband en de omstanders, die gewapend waren met een ’boomwhacker’. Voor wie niet weet wat dat zijn: ’boomwackers’ - de combinatie van het Engelse ’whack’ (meppen) en ’boom’ (boem) - zijn felgekleurde, lichtgewicht plastic buizen.

De bouwrector, een leerling en de wethouder werden aan het werk gezet.
© Foto Studio Kastermans/Ben den Ouden

Elke kleur heeft een eigen lengte en toonhoogte. Door met bijvoorbeeld je hand tegen zo’n buis te slaan komt er geluid uit. Veel leerlingen waren woensdagmiddag meer met elkaar en met hun boemmeppers bezig dan met wat er midden op het bouwterrein werd gezegd.

Het nieuwe Erfgooiers College kan naar verwachting begin 2021 in gebruik worden genomen. Door middel van interactieve processen krijgen de leerlingen de mogelijkheid om bepaalde onderdelen zelf vorm te geven en creatieve onderwijsprojecten op te zetten rondom het thema ’bouw’.

Recycling

Onderwerpen die daarbij aan bod komen zijn circulariteit in de vorm van hergebruik en recycling, duurzaamheid in de vorm van gasloos en energiebesparing. Zo is er al een gedeelte van het oude Erfgooiers College gesloopt, waarbij materialen zijn geselecteerd die in het nieuwe gebouw terug gaan komen.

Meer nieuws uit Gooi

Video uitgelicht