Premium

Groot feest bij zestigjarig bruidspaar Kees en Nel Bakker uit Obdam: ’Geweldig dat hij nog bij ons is’

Groot feest bij zestigjarig bruidspaar Kees en Nel Bakker uit Obdam: ’Geweldig dat hij nog bij ons is’
Nel en Kees Bakker uit Obdam zijn zestig jaar getrouwd. ,,We dachten dat hij het niet zou halen.”
© Foto Theo Groot
Obdam

’Zijn er al afzeggingen’, vroeg de dochter bij wie het feest gehouden wordt al een paar keer gekscherend. ,,Want er komen eigenlijk veel te veel mensen”, zegt Nel Bakker-Boon (83) met een lach. Ze is donderdag zestig jaar getrouwd met Kees. En dat gaan ze groots vieren.

Lang was het immers onzeker of er überhaupt wel een feest zou komen. ,,We dachten dat hij het niet zou halen”, vertelt Nel Bakker, wiens echtgenoot al langere tijd ziek is. ,,Kees heeft negen weken in het ziekenhuis gelegen. Ze zeiden: ’Uw verjaardag in maart gaat u redden, alleen het zestigjarig huwelijksfeest kunnen we u niet garanderen’. Maar hij is er. En nu moet iedereen kommen.”

Dankbaar voor de ’extra tijd’ die hij heeft gekregen wil voormalig bollenboer Kees Bakker (84) met zoveel mogelijk mensen het glas heffen. De dorpsgenoten die zijn vrouw bij toerbeurt naar het ziekenhuis reden, haar 93-jarige kaartvriendin, zijn schoonzus uit Duitsland en de vele kennissen die de geboren en getogen Obdammer overhield aan de dertig jaar dat hij dorpshuisbeheerder was. Allemaal zijn ze uitgenodigd. ,,We zijn van de week nog aan het tellen geweest”, zegt Nel. ,,Zeventig gasten komen er. Eigenlijk veel te veel. Maar we vinden het gewoon geweldig dat Kees er nog is.”

Ereboog

Natuurlijk zijn hun zes kinderen (’De toegift was een tweeling’) ook van de partij. ,,We hebben met allemaal een heel goede band. Dinsdagavond hebben ze voor ons een ereboog gemaakt voor bij de voordeur. Toen ik ze zo samen bezig zag met elkaar dacht ik echt: ’Wat benne we toch rijk’.” Haar echtgenoot - die tot zijn vijftigste bij Victoria O voetbalde en zich als coach en bestuurslid ook heeft ingezet voor de plaatselijke handbalvereniging - knikt. ,,We hebben inmiddels ook acht kleinkinderen”, vertelt hij. ,,Allemaal gezond. Dan ben je bevoorrecht. En met mijzelf gaat het naar omstandigheden gewoon onwijs goed.” Hij kijkt nog eens naar zijn vrouw, met wie hij donderdag dus zestig jaar getrouwd is. ,,Ik denk dat we nu gekker op elkaar benne dan dertig jaar geleden.” Nel glimlacht. ,,Je ken elkaar minder missen hè.”

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen