Bakker Otten is nu dementievriendelijke winkel

Bakker Otten (midden) krijgt het predikaat ’dementievriendelijke winkel’, links wethouder Al Mobayed (l).© Foto HMC/ Michelle Engel

Michelle Engel
Hoorn

Bakker Otten heeft woensdagochtend het certificaat dementievriendelijk gekregen. Dit is het gevolg van de publiekscampagne van Samen Dementievriendelijk. De medewerkers van alle zes de winkels van Otten hebben online een cursus gevolgd over hoe ze met dementerende klanten kunnen omgaan.

Volgens wethouder Kholoud Al Mobayed is dit een fantastisch initiatief. Zij dankte de medewerkers van de bakker hartelijk voor hun bewustzijn van maatschappelijke zaken en is erg trots. Al Mobayed gaf Rein en Renske Otten, eigenaren van de onderneming, een bos bloemen. Het certificaat werd voor deze gelegenheid door een bewoonster van het huis Martha Flora overhandigd.

Verzorgingshuis

De bakkerij is gevestigd naast het particulier verzorgingshuis en krijgt hierdoor dagelijks dementerende ouderen in de winkel. Dit is voor hun een belangrijke reden om dementievriendelijk te worden. „Dementerende ouderen komen dagelijks hun brood bij ons halen, het is belangrijk dat wij op een goede manier met hun om kunnen gaan’’, aldus Rein.

Hoe help je iemand waarbij je een niet pluis gevoel hebt?, dat is de insteek van de cursus. De medewerkers van de bakker zijn begeleid door Annet Koelman, vrijwilliger voor Samen Dementievriendelijk. Zij heeft de online-cursus aangevuld met voorbeelden uit de praktijk. De gemeente Hoorn vind het belangrijk dat ook de inwoners bewust worden gemaakt van de omgang met dementerenden en is blij dat meer bedrijven hier aandacht aan besteden. „We moeten de krachten in de buurt bundelen en ook de inwoners betrekken”, aldus de wethouder. Hoorn kent nu 22 andere dementievriendelijk organisaties.

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen