Vondeling Hoorn na negen jaar op zoek naar zijn ouders

De Dubloen was na de vondst van de baby even het werkterrein van verschillende televisieploegen.© Foto Henk de Weerd

Eric Molenaar
Hoorn

De Hoornse vondeling Daniël (9) zoekt zijn vader en moeder. Hij en zijn adoptie-ouders hebben woensdag een oproep gedaan door pamfletten in huisartsenpraktijken te leggen.

Daniël is op 11 maart 2010 bij de ingang van huisartsenpraktijk Dubloen in Hoorn-Kersenboogerd te vondeling gelegd, onder een roodwit geblokt dekbedje in een 'roomkoekendoos'. Glen Pierlo en Stefanie Kalsbeek vonden hem.

(Lees hier het verhaal van degenen die Daniël vonden: Stefanie Kalsbeek krijgt negen jaar na vinden vondeling nóg kippenvel: ’We dachten aan een nestje kittens’)

Buurtonderzoek, sporen- en DNA-onderzoek en eerdere oproepen leverden niets op. Burgemeester Onno van Veldhuizen gaf de baby zijn naam, waarvan alleen de voornaam bekend is gemaakt.

De baby werd opgenomen in een pleeggezin en een jaar later officieel geadopteerd. ’Hij wil heel erg graag meer weten over zijn biologische familie en vooral zijn biologische ouders, juist omdat hij helemaal niets van zijn achtergrond weet. Het gaat goed met hem, maar dát doet hem ontzettend veel verdriet’, staat nu in de oproep.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Iedereen die iets denkt te weten wordt opgeroepen te mailen naar danielopzoek@protonmail.com, desnoods anoniem of via iemand anders. ,,Zijn biologische familie is zeer welkom in zijn en ons leven.’’

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen