De laatste feestavond bij Fons en Rina Loos in café De Vriendschap in Wadway

De laatste feestavond bij Fons en Rina Loos in café De Vriendschap in Wadway
Uitbater Fons Loos (rechts) van De Vriendschap in Wadway met de organisatie va de Tributeavond voor zijn etablissement.
© Foto HMC
Wadway

In café De Vriendschap in Wadway staat ’de laatste feestavond’ op stapel.

Op zaterdag 26 oktober is er een ’Tribute tot the legends’ met gerenommeerde dj’s van weleer uit de regio. Om er maar eens een paar te noemen: The Happy Real Jacksound (Jack Feld), Crazy John (Jan Ursem) en Radio Lawaai Papegaai (Frans Langedijk).

,,Dat zijn namen die onze generatie als muziek in de oren klinken’’, vertelt Nick Pronk die al eerder met succes muzikale reünieavonden organiseerde in De Vriendschap.

Ook Jaap Koopmans, Marcel Ruiter, Gerard Spil en later Chantal Heus en Nienke Ligthart waren hier de afgelopen jaren actief bij betrokken. Ook voor de uitbaters Fons en Rina Loos belooft dit volgens Pronk een gedenkwaardige avond te worden.

Zij zijn beiden 65 en beseffen dat De Vriendschap hiermee een belangrijke periode van hun horecaleven uitluidt. ,,Maar daar moet de nadruk niet op liggen”, vindt Fons Loos. ,,We gaan er een fantastische feestavond van maken en we zijn blij dat de belangstelling nu al zo groot is’’, aldus Loos.

Diens café heeft een gedenkwaardige geschiedenis in de West-Friese horecawereld. ’We gaan naar Loos’ was een ingeburgerde uitdrukking die de jeugd uit Hoogwoud, Obdam, Hensbroek en de Zuidermeer aanspoorde massaal naar Wadway te trekken. Vanwege het succes breidde De Vriendschap keer op keer de vloeroppervlakte uit en ontstond er een dancing waar elk weekend honderden feestgangers vertier vonden.

De ’Tribute to the Legends’ vormt een ode aan die tijd, aldus Nick Pronk. ,,Grote man van dit project is Remi Beukers. Hij vormde in 1976 een van de openingsacts met de ’Howling Hurricanes’ en op 26 oktober gaan we dat nog eens dunnetjes overdoen.’’

Kaarten zijn te bestellen via: www.tributetothelegends.nl

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen