Premium

Column: Afscheid

Column: Afscheid

Zo! Dat nieuws sloeg in als een bom. De faillissementsaanvraag van BDUmedia voor de Noord-Hollandse weekbladen en de tot ’vrijdag de dertiende’ tweemaal per week uitkomende Wieringer Courant.

De onheilstijding kwam ook bij onze redactie hard binnen, want veel van de 34 BDU-medewerkers die per direct op straat zijn komen te staan - redacteuren en verkoopmedewerkers - kennen we persoonlijk omdat wij hier aan het Rensgars in Schagen nauw met ze hebben samengewerkt.

Dat Schager Weekblad, Helders Weekblad, CTR Polderbode en - last but not least - de Wieringer Courant ter ziele zijn, valt een ieder rauw op het dak. Ook mijzelf. Weekbladen zijn voor mij als een rode draad door mijn leven.

Als 14-jarige bezorgde ik het Heerhugowaardse weekblad De Koerier in Broek op Langedijk. En schreef ik zeven jaar later in diezelfde krant verslagen voor mijn oude voetbalclub Molenboys’80, die in 1987 fuseerde met Waard’75 en WMC werd. Het bleek de eerste aanzet tot mijn journalistieke loopbaan.

Daarnaast verkocht ik af en toe advertenties voor die krant. Hans van Ketel vroeg me in 1982 of ik zes weken kon invallen bij Schager Weekblad en Helders Weekblad. Mocht ik de verkoopkanonnen Aart Spruit en Max van de Kerkhof assisteren.

Stond ik bij drukkerij Van Ketel in Schagen aan de plaktafel naast Henk Geels, veel te vroeg overleden muziekicoon, die er elke week zijn ’Uit-pagina’s in elkaar zette. Na jaren freelance werk werd ik in 1993 vaste redacteur bij De Koerier en zes jaar later kwam de overstap naar het NHD. Dus ja, ik leef mee en weet: ’Partir c'est mourir un peu. Afscheid nemen is een beetje sterven.’

Meer nieuws uit Schagen e.o.

Meest gelezen