Dijksma: mijn intenties waren zuiver

Dijksma: mijn intenties waren zuiver
Amsterdam

De Amsterdamse wethouder Sharon Dijksma (deelnemingen) is hard in botsing gekomen met de gemeenteraad. Aanleiding was de beschuldiging van directeur Wim Beelen van het gelijknamige afval- en sloopbedrijf dat de wethouder hem heeft gechanteerd.

Dijksma zou hebben gezegd dat andere dossiers ('files') met Beelens bedrijf moeilijker zouden kunnen lopen als de topman de gemeenteraad woensdagochtend zou inlichten over zijn plannen voor de overname van het noodlijdende Afval Energie Bedrijf (AEB).

Volgens Dijksma is dat niet zo gegaan. "Ik heb alleen gezegd dat Beelen in die bijeenkomst geen bedrijfsvertrouwelijke informatie over AEB naar buiten mocht brengen. En: laten we geen ruzie maken, we moeten nog met elkaar verder, we moeten er geen gedonder over hebben. Dat hij dit als chantage interpreteerde hoorde ik vanochtend pas in volle omvang."

Dijksma benadrukt dat haar intenties zuiver waren. Ze wil graag met Beelen in gesprek om een en ander uit te praten en zegt hem daarvoor nog woensdagavond een uitnodiging te sturen. Ze kreeg van de oppositiefracties het voordeel van de twijfel en van de coalitiefracties alle steun.

Meer nieuws uit Binnenland

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.