Premium

Middenvelder Sem van Amersfoort van schlemiel de held bij DEM

Middenvelder Sem van Amersfoort van schlemiel de held bij DEM
Sem van Amersfoort (tweede links) wordt gefeliciteerd met zijn doelpunt waardoor DEM op een 3-1 voorsprong is gekomen.
© Foto Ron Pichel
Beverwijk

Met gejuich en applaus werd Sem van Amersfoort (26) door zijn teamgenoten in de kleedkamer ontvangen na de wedstrijd tegen HSC’21. De middenvelder was van de schlemiel de held van de middag geworden. Dankzij zijn twee goals won DEM overtuigend met 4-1 de tweede thuiswedstrijd in de derde divisie zondag.

,,Je gaat voor de topscorersklassement Sem’’, zei een ploeggenoot lachend. Voor Van Amersfoort waren de twee goals niet alleen revanche op de handsbal die hij al vroeg in de wedstrijd maakte en waardoor HSC op een 1-0 voorsprong kwam, het was ook een mooi sportief succes na de 2-0 nederlaag vorig week tegen zijn oude club ADO’20. „Na de wedstrijd op De Vlotter werd ik in de kantine wel vaak aangesproken”, vertelt de Heemskerker. „Dat maakt deze overwinning alleen maar mooier.”

Van Amersfoort, broer van profvoetballer Pelle die op dit moment in Polen furore maakt bij Cracovia Krakau, maakte vorig seizoen de verrassende overstap van ADO naar DEM. De defensief ingestelde speler had in Heemskerk geen vaste basisplaats meer en hij wilde zijn geluk gaan beproeven bij het team van trainer Arvid Smit. Niet zonder succes, want met DEM werd Van Amersfoort kampioen van de hoofdklasse en daardoor was ADO vorige week de tegenstander in de derde divisie.

In Beverwijk is Van Amersfoort wel een onbetwiste basisspeler; zijn jarenlange ervaring op hoog niveau in het amateurvoetbal is heel erg bruikbaar. De meeste spelers van DEM voetbalden twee seizoenen geleden nog in de eerste klasse.

Tegen HSC zorgde Van Amersfoort ook nog eens voor de punten. In de eerste helft scoorde hij met zijn hoofd de 3-1, na rust was hij ook verantwoordelijk voor de 4-1. Dat zijn mooie cijfers op teletekst, want de club wordt nu nadrukkelijker gevolgd dan ooit tevoren. „Ja, dat klopt. Helemaal de 4-1 was een mooi doelpunt. Ik mocht zomaar doorlopen richting het doel van HSC en ik zag de doelman van HSC vijf meter voor zijn doel staan. Ik dacht, ik probeer het gewoon met een lobje. Hij zat er lekker in.’’

En dat nadat hij in de openingsfase van de wedstrijd al een fout maakte. ,,Via mijn dijbeen kreeg ik de bal op mijn hand. Daar kon ik helemaal niks aan doen, maar de bal ging op de stip en we kwamen op een 1-0 achterstand. Gelukkig gebeurde een paar minuten later aan de andere kant precies hetzelfde en konden we weer op gelijke hoogte komen.’’

En doordat ADO afgelopen weekend verloor, staat DEM knap op de vijfde plek, een plaats boven de Heemskerkers.

Meer nieuws uit Sport Kennemerland

Meest gelezen