Rechtbank spreekt faillissement uit over Alkmaarse BV BDU. Vijftien lokale titels verdwijnen

Roel van Leeuwen
Alkmaar

De rechtbank heeft dinsdag het door BDU Holding aangevraagde faillissement voor haar BV in Alkmaar uitgesproken. Dat meldt BDU. Door het faillissement verdwijnen vijftien weekblad- en nieuwsbladtitels in Noord-Holland.

De werkzaamheden van de BV in Alkmaar zijn per direct gestaakt. Door het faillissement raken de 34 medewerkers hun baan kwijt. Zij zijn maandag geïnformeerd.

Het faillissement heeft ook gevolgen voor de overige bedrijfsonderdelen van Koninklijke BDU uit Barneveld. Daar zal een reorganisatie worden uitgevoerd waarbij arbeidsplaatsen verloren zullen gaan.

De BV in Alkmaar was volgens directeur Heiko Imelman al lange tijd verlieslatend door concurrentie in de markt en tegenvallende advertentie-inkomsten. ,,De voorbije periode is geprobeerd dit bedrijfsonderdeel boven water te houden, helaas zijn we daar niet in geslaagd. We zagen dan ook geen andere uitweg dan het aanvragen van het faillissement.’’

De vijftien lokale titels waren sinds 2017 in handen van BDUmedia. De Barneveldse uitgever nam in dat jaar de uitgaverechten over van Telegraaf-dochter Holland Media Combinatie (HMC).

Meer nieuws uit Alkmaar

Meest gelezen