Premium

OM: Hoofddorper vervoerde vijftien kilo xtc en maakte zich schuldig aan witwassen van tonnen

OM: Hoofddorper vervoerde vijftien kilo xtc en maakte zich schuldig aan witwassen van tonnen
Haarlem

Een 40-jarige Hoofddorper staat deze week in Haarlem terecht voor onder meer vervoer van vijftien kilo xtc, het witwassen van vier ton en deelname aan een criminele organisatie.

De politie ging april vorig jaar een kijkje nemen in de woning van Juan Miquel G. nadat op Schiphol in een koffer van een vermeende handlanger meer dan vijftigduizend euro aan contant geld was aangetroffen. In de bagage van deze Ruben M. zat ook een afbeelding van het huis in Hoofddorp waar G. verbleef.

Bij een doorzoeking van de woning werden onder meer een grote hoeveelheid geld, een vuurwapen en munitie aangetroffen. Ook lag er een sleutel van een auto waarin vijftien kilo xtc lag. G. wordt ook verdacht van de uitvoer van vier kilo MDMA, de grondstof voor xtc.

Naast G. en M. (46), beiden afkomstig uit de Dominicaanse Republiek, staat deze week Sander K. (26) uit Spakenburg terecht voor deelname aan dezelfde criminele organisatie. Dinsdag werd in de Haarlemse rechtbank een begin gemaakt met de rechtszaak tegen het trio, die donderdag verdergaat. Dan houdt de officier van justitie zijn requisitoir en horen de drie verdachten welke straffen tegen hen worden geëist.

Meer nieuws uit Haarlem

Meest gelezen