Premium

Terugblik: Wachten wordt voor Jordy Mol beloond met junioren WK-ticket

Terugblik: Wachten wordt voor Jordy Mol beloond met junioren WK-ticket
Jordy Mol gaat naar het junioren WK.
© Eigen foto
Nibbixwoud

Trampolinespringer Jordy Mol (17) uit Nibbixwoud mag zich opmaken voor deelname aan de World Age Group Competition (WAGC) trampolinespringen in december. Een ticket naar het Japanse Tokyo, waar het junioren WK plaatsvindt, had hij echter niet meer verwacht nadat hij zaterdag tijdens het laatste kwalificatiemoment in de fout ging.

De springer van Triffis Alkmaar had al één keer aan de vastgestelde WAGC-limiet voldaan, maar voor een retourtje Japan had hij dat volgens de procedure twee keer moeten doen. Afgelopen weekend was voor Mol daarom het moment van de waarheid.

„De voorbereiding was niet super, want ik had wat last van blessures aan mijn enkel en knie. Maar ik had er alle vertrouwen in: ik wist dat ik het kon halen,” blikt Mol terug.

In de fout

Het verliep echter allemaal anders: tijdens zijn tweede oefening, de keuze-oefening, raakte Mol bij de derde sprong de rand van de trampoline. De Triffis-springer moest daarna zijn optreden staken. „Ik baalde echt enorm. Dag in, dag uit was ik met Tokyo bezig. Ik wilde daar zo ontzettend graag naar toe. Die derde kwalificatiewedstrijd was mijn laatste kans om het te halen. Als je het dan verpest, is dat zo zuur,” zei Mol daags na zijn wedstrijd.

Nog geen uur na zijn teleurstelling moest de tiener uit Nibbixwoud echter opnieuw op de trampoline verschijnen, dit keer voor kwalificatie voor de EK en de World Cups van 2020. „Dat was wel even lastig, maar ik probeerde niet al te veel aan die vorige wedstrijd te denken. De limiet voor het EK was 104 punten. Ik wist dat ik dat, zelfs al had ik de dag van mijn leven, niet zou halen. Er was daardoor minder druk.”

Mol sprong een puntenrecord en behaalde een score die voldoende zou zijn geweest voor een WAGC-ticket. „Ik heb tijdens mijn tweede wedstrijd die dag laten zien dat ik het kan. Maar helaas gold die score niet voor de kwalificatie voor de WAGC.”

Om wat stoom af te blazen vertrok Mol samen met een paar collega-springers naar Disneyland Parijs om het weekend te vieren. „Dat was wel even lekker. Natuurlijk zit die wedstrijd in je achterhoofd, maar het was fijn dat ik daar zat. Als ik thuis was geweest, zat ik toch alleen maar na te denken over mijn fout,” zei hij.

Aanwijsplek

Toch wist Mol dat er nog een kleine kans was op een aanwijsplek. „Het liefst had ik het natuurlijk gewoon in eigen hand. Ik durfde er daarom niet echt meer op te hopen.”

Tot hij dinsdagavond telefonisch te horen kreeg dat hij tóch mag deelnemen aan de WAGC in de categorie 17-21 jaar. „Ik ben echt superblij. Dit is hartstikke mooi nieuws.”

In Tokyo springt Mol in december zijn tweede junioren WK. „Ik wil vooral twee goede wedstrijden neerzetten, zowel individueel als synchroon, en wellicht wat hoger eindigen dan vorig jaar.”

Meer nieuws uit Sport West-Friesland

Meest gelezen