Draverij in Enkhuizen gaat direct van start met topritten

De draverij op de Paktuinen gaat donderdag van start met een aantal topritten.
© Archieffoto
Enkhuizen

Het publiek in Enkhuizen kan donderdag direct een aantal topritten verwachten tijdens de jaarlijkse kortebaandraverij op de Paktuinen. Meerdere favorieten werden in de eerste omloop aan elkaar gekoppeld.

Het meest in het oog springt de confrontatie tussen Chief One en Southwind Raptor. Beide paarden zijn momenteel in topvorm: Chief One zette zijn laatste twee kortebanen in winst om en Southwind Raptor won in zijn laatste zes starts drie keer. Op snelheid lijkt Southwind Raptor de betere van de twee, ook met een starthandicap van vijf meter, maar de ruin met Lindsey Pegram op de sulky heeft echter regelmatig een zwak momentje direct na de start.

Pegram beleefde vorig jaar een mooie editie van de kortebaan in Enkhuizen. Ze werd derde met Southwind Raptor en won met Eliot Charisma. Deze laatste heeft inmiddels een starthandicap van vijf meter. In de eerste fase van dit seizoen was de troef van eigenaresse Anja Jonkman bijzonder goed op dreef met drie zeges op rij. Tijdens zijn laatste vier starts maakte hij echter regelmatig een galoppade, waardoor hij alleen in Nootdorp met een tweede plek nog in de prijzen liep. Ook Eliot Charisma heeft met Hero Baldwin een lastige tegenstander.

Een andere toprit is die tussen Ronny Brandt en Doc Holiday. De eerste won dit seizoen al vier kortebanen, Nederlands kampioen Doc Holiday was drie keer de beste. De winnaar van deze ritten gaat ongetwijfeld ver komen.

Meer nieuws uit Sport West-Friesland

Meest gelezen