Premium

Bekritiseerde Spakenburg-trainer John de Wolf blijft ook na beschamend verlies in Hardenberg strijdvaardig: ’Het team herbergt echt genoeg kwaliteit’

Bekritiseerde Spakenburg-trainer John de Wolf blijft ook na beschamend verlies in Hardenberg strijdvaardig: ’Het team herbergt echt genoeg kwaliteit’
Het gezicht van de geplaagde John de Wolf sprak boekdelen, afgelopen zaterdag in Hardenberg.
© Orange Pictures/Ron Jonker
Bunschoten

Volledig afgeschminkt werd Spakenburg afgelopen zaterdag op bezoek bij HHC Hardenberg (6-1). Door de smadelijke nederlaag is de ploeg van John de Wolf inmiddels hekkensluiter van de tweede divisie en staat de positie van de oud-international onder zware druk. Ondertussen draait de geruchtenmolen in het voetbalgekke dorp op volle toeren. Zo zou er al een gesprek zijn geweest met een mogelijke opvolger van De Wolf. „Joh, als jij zo’n verhaal hoort, heb ik het al eerder gehoord hoor. Maar ik kan daar niets mee, heb er geen invloed op. Ik kan me alleen maar richten op het elftal, dus daar stop ik alle energie in.”

Dat Spakenburg - gezien de personele problemen - een lastige start van de competitie stond te wachten in de tweede divisie, dat was wel een beetje voorzien.

Maar dat het elftal na vier speelronden met één schamel puntje onderaan de ranglijst zou bungelen, daar hadden ze in het blauwe kamp toch ook weer niet op gerekend. Zeker De Wolf niet. „We hebben immers uitgesproken dat we bovenin willen meedraaien. Dan is dit een dikke tegenvaller.’’

Lees ook: ’Blauwe blamage’ in Hardenberg zet positie van John de Wolf bij Spakenburg onder druk

Door allerlei verschillende oorzaken is de in Leiden woonachtige De Wolf met een gemankeerde ploeg begonnen aan deze jaargang.

„Ik miste bij de start eigenlijk vier basisspelers, iets waar ik me overigens absoluut niet achter wil verschuilen. Het is alleen wel een gegeven. Als je dertig tot veertig procent van je basis om uiteenlopende redenen mist, is dat van invloed. Maar, Spakenburg heeft op papier een brede selectie die in principe wel tegen een stootje moet kunnen. Vandaar dat ik zeg dat ook de huidige spelers, de jongens die er nu instaan, veel beter kunnen. Dat weten ze zelf overigens ook wel.”

Lachwekkend

Een 1-1 bij ASWH werd gevolgd door een enigszins ingecalculeerd verlies tegen kampioen AFC (2-4), een 4-2 nederlaag bij Kozakken Boys en dus de enorme zeperd in Hardenberg. „Als je ziet hoe we daar de goals tegen kregen, lachwekkend. We zijn daar met z’n allen door de ondergrens gezakt. Ik schaamde me langs de kant werkelijk kapot. En ik was niet de enige, de spelers beseften ook wel dat dit echt niet kan.”

Schild

Als een team niet draait is elke nederlaag een domper, maar de manier waarop telt ook.

„Klopt, dus die wedstrijd in Hardenberg hakte er bij de jongens en bij de staf extra hard in. En als supporters zwaar teleurgesteld zijn, dan kan ik me dat levendig voorstellen. De achterban van Spakenburg heeft het recht om van alles te vinden van deze ploeg. Alleen is het zo dat ik als verantwoordelijke man de taak heb om die de ploeg weer met een goed gevoel naar zaterdag te brengen. Ik moet ook een schild zijn voor de jongens. Ik heb in principe in Hardenberg om kwart over vier de knop omgezet en schakel dan naar de volgende zaterdag. Tegen Jong Sparta moet Spakenburg zich oprichten.”

De Wolf wil dat zijn elftal dit weekend de angst aflegt. „Er moet met lef en overtuiging worden gevoetbald. Niet praten maar doen, zeg ik altijd. Het team herbergt echt genoeg kwaliteit. Als je een keer wint, kun je ook zomaar een serie neerzetten. Maar dat het niet te lang moet duren voordat die eerste zege een feit is, dat lijkt me duidelijk.”

Meer nieuws uit Sport Gooi

Meest gelezen