Premium

Man uit Den Helder (22) hangt twee jaar cel boven het hoofd voor seks met een dronken vrouw

Man uit Den Helder (22) hangt twee jaar cel boven het hoofd voor seks met een dronken vrouw
Den Helder

Tegen W. S. (22) uit Den Helder is wegens seks met een jonge vrouw in dronken toestand een gevangenisstraf van 24 maanden waarvan een derde deel voorwaardelijk geëist.

Tevens vroeg officier van justitie M. Kramer een contactverbod met de aangeefster en betaling van vijfduizend euro smartengeld.

S. was op 26 november 2017 met de vrouw wezen stappen. In de uitgaansgelegenheid was zij gevallen. De precieze oorzaak was niet duidelijk, maar mogelijk speelde de alcohol een rol. S. had toen wel verklaard dat zij ’knock out’, oftewel dronken was.

Ze waren vervolgens met de taxi naar het huis van S. gereden. Van die rit kon de passagiere zich nadien niets herinneren. Volgens de taxichauffeur kon ze niet op eigen benen staan. S. had haar thuis de trap op getild. Naar eigen zeggen omdat ze door de zeer hoge hakken waarop ze liep de trap niet kon nemen.

De vrouw was op het bed van de bewoner beland. Volgens S. hadden ze later die nacht op initiatief van de vrouw seks gehad.

De aangeefster verklaarde later dat de seksuele handelingen haar waren overkomen, doordat ze door haar dronkenschap niet in staat was geweest weerstand te bieden.

In een telefoongesprek met een vriend had S. de volgende dag inderdaad gezegd, dat de aangeefster dronken was en dat hij toen iets stoms had gedaan.

’Stoerdoenerij’

Dat sloeg op het vrijen zonder condoom, verklaarde S. tijdens de rechtszaak. Verder ging het volgens hem voornamelijk om stoerdoenerij tussen mannen.De aangeefster kon zich het gebeurde slechts in flarden herinneren.

Bij onderzoek bleek de vrouw ook nog een seksueel overdraagbare aandoening te hebben opgelopen. S. zei daarover dat hij nooit een dergelijke aandoening had gehad. Advocate M. Docter bepleitte vrijspraak van haar cliënt. De uitspraak is op 1 oktober.

Meer nieuws uit Den Helder e.o.

Meest gelezen