Premium

Opheffing verbod op Happy Hour in Helderse horeca ligt gevoelig

Den Helder

De opheffing van het verbod op Happy Hour in de horeca van Den Helder ligt gevoelig. Dat blijkt uit de reacties daags na het besluit.

,,We reageren even niet op dit nieuws”, zegt Arie Verhoef van café Pim Pandoer op Willemsoord. Hij verwijst door naar het bestuur van de Helderse afdeling van Koninklijke Horeca Nederland.

Voorzitter Tim Petter heeft in de krant moeten lezen dat de regelgeving verruimd wordt: ,,Het is jammer dat dit niet met ons als branche-organisatie besproken is. Ik heb begrip voor de gezondheidsbelangen van jongeren en ook voor de economische belangen. Het verbod was naar mijn mening echter een van de vele dingen die burgemeester Schuiling goed heeft ingericht”, zegt Tim Petter.

Preventie

Het verbod is destijds mede ingevoerd om het drinken door jongeren terug te dringen en hen te behoeden voor verslaving aan alcohol. De lokale vestiging van Brijder verslavingszorg in Den Helder voelt zich niet geroepen commentaar te geven.

Jongerenwerkorganisatie Mee & De Weering vindt het moeilijk om de gevolgen van de herinvoering van een Happy Hour voor hun doelgroep te voorspellen.

,,Het is lastig”, zegt jongerenwerker Bas Ouwens. ,,Zonder gegevens en cijfers weet je niet wat het effect zal zijn natuurlijk. Wij als organisatie blijven daarom vooral ons best doen op het vlak van de preventie van alcoholgebruik. Op het raadsbesluit dat is genomen, hebben we immers geen invloed.’’

CDA-raadslid Edwin Krijns diende maandag het voorstel in. Hij is tevreden dat de Algemene Plaatselijke Verordening nu op dit vlak wordt aangepast.

Tien jaar

Krijns: ,,Het verbod was gebaseerd op problematiek van tien jaar geleden. Tegenwoordig is de beschikbaarheid van goedkope drank en het gebruik van lachgas een groter probleem dan korting op een drankje eerder op de avond.”

Het CDA hoopt dat een positief effect is dat alcohol genuttigd wordt in een veilige, gecontroleerde omgeving. ,,Het is de taak van de exploitant daar op te letten”, vindt Krijns.

Meer nieuws uit Den Helder e.o.

Meest gelezen