Premium

Drie Zaanse zwangere zussen zijn blije moeders geworden; niet meer dan veertien dagen verschil tussen bevallingen

Drie Zaanse zwangere zussen zijn blije moeders geworden; niet meer dan veertien dagen verschil tussen bevallingen
Van links naar rechts Candice met baby Clay, Daryl met baby Marly en Phylicia met baby Loïs.
© Foto Wim Egas
Zaandam

„Zelfs in het ziekenhuis werd ik herkend en werd er aan me gevraagd of ik één van de drie zussen was”, zegt Phylicia Sherray Spalburg (30). De Zaanse was tegelijk met haar twee zussen Candice Rachel Spalburg (32) en Daryl Ginger Spalburg (26) zwanger. Ondertussen is bekend dat er niet meer dan veertien dagen verschil zit tussen de geboortedata van hun jongste kinderen.

„Het gaat heel goed met ons alle drie”, zegt Candice. „De bevallingen zijn ook allemaal heel voorspoedig verlopen.” Op 16 juli beviel Phylicia als eerste van haar dochter Loïs. Candice was als tweede aan de beurt en beviel op 26 juli van een zoon, die zich Clay mag noemen. „Ja, als je er zo achteraf op terugkijkt viel het allemaal echt hartstikke mee”, vult Daryl haar zus aan. Haar kindje liet het langst op zich wachten, maar op 30 juli kwam ook dochter Marly gezond ter wereld. „Het is allemaal wel nog even wennen hoor, het duurt altijd wel een week of zes voor je een beetje een ritme hebt gevonden”, zegt Phylicia. „Het voelt af en toe als een race tegen de klok, zeker in combinatie met onze andere kinderen, maar genieten doen we met volle teugen.”

Toen de zussen nog zwanger waren, stonden zij ook in de krant. „We hebben daar echt heel veel reacties op gekregen”, zegt Phylicia. „Ja, echt heel leuk”, vertelt ook Daryl, „We werden benaderd door van alles en nog wat. Op een gegeven moment kwamen we bij RTL zelfs op tv, waardoor we al helemaal in de spotlights stonden.” De zussen lijken nu een beetje in te zien hoe bijzonder het is wat ze hebben meegemaakt. „Toen we dus zelfs werden herkend door de kraamzorg en door personeel van het ziekenhuis dachten we wel: er zijn dus heel veel mensen die dit uniek vinden”, aldus Phylicia.

Berichten

Nu de baby’s er zijn, hebben Candice, Daryl en Phylicia een hoop aan elkaar. „Je vergeet best snel wat nu ook alweer normaal is met voeden bijvoorbeeld, ook al heb je al eerder een kind gehad”, zegt Candice. „We sturen elkaar regelmatig een berichtje om te vragen of vergelijken hoe de anderen iets aanpakken”, vult Daryl aan. Alle drie de baby’s zijn nu goede slapers, maar in het begin waren de moeders ’s nachts regelmatig tegelijk wakker. „Dan whatsappten we elkaar altijd eventjes”, zegt Phylicia. „Dat was wel echt heel grappig.” Het enige nadeel aan tegelijk een baby hebben is dat ze elkaar minder zien. ,,Je hebt al helemaal geen tijd voor jezelf meer en dus ook niet om bij je zussen langs te gaan”, zegt Daryl. „Ja, we zien elkaar nu echt een stuk minder”, zegt Candice. „Ik kon bijvoorbeeld pas na een week van de geboorte van Marly bij haar komen kijken. „Ik lag simpelweg nog in mijn eigen kraambed. Bij de geboorte van onze vorige kinderen was dat natuurlijk wel anders.”

Drie Zaanse zwangere zussen zijn blije moeders geworden; niet meer dan veertien dagen verschil tussen bevallingen

Alle drie zeggen ze zich al geen leven zonder de baby’s meer te kunnen voorstellen. „Zwanger zijn lijkt alweer zo lang geleden”, zegt Daryl, „maar dat komt natuurlijk ook omdat er zo ontzettend veel gebeurt.” Blij zijn ze met het feit dat ze weer alles mogen eten en drinken. „Ik kreeg in het ziekenhuis al mijn eerste broodje filet americain”, zegt Phylicia lachend. „Voor mij stond er een glas prosecco klaar toen ik weer thuiskwam”, vult Candice aan.

Disneyland

Ondertussen is de rust enigszins wedergekeerd in de drie huizen Spalburg. „Het was wel even een stressvolle periode met drie bevallingen, ook voor onze ouders, maar die is nu gelukkig achter de rug”, zegt Daryl. In november gaan de zussen alledrie weer aan het werk, maar voorlopig kijken ze nog even uit naar iets anders. In de herfstvakantie gaan ze met alle kinderen, vaders enhun ouders naar Disneyland Parijs. „Daar gaan we zelf een paar dagen even kind zijn, voordat het normale leven weer begint.”

Lees ook: Toevallig met z’n drieën tegelijk zwanger; zussen Phylicia, Candice en Daryl Spalburg binnen anderhalve week uitgerekend

Meer nieuws uit Waterland

Meest gelezen