Premium

Locaties voor bushaltes lijn 305 in Zuidoostbeemster

Zuidoostbeemster

Het college van de gemeente Beemster heeft twee plekken aangewezen aan de Purmerenderweg in Zuidoostbeemster waar buslijn 305 kan stoppen.

Dat had nogal wat voeten in aarde want de gemeente was al geruime tijd op zoek naar geschikte locaties voor de haltes. Die zorgen ervoor dat ook inwoners van Zuidoostbeemster met bus 305 kunnen reizen, want tot nu toe stopte die nergens in de kern.

Voor het haltepaar zijn diverse mogelijke locaties onderzocht. Daarbij werd gekeken naar de veiligheid van de verkeersdeelnemers, de ligging van de plek en de mogelijkheid fietsen te kunnen stellen.

Omdat de gewenste locatie aan de westzijde van de Purmerenderweg momenteel niet beschikbaar is, kiest het college voor een tijdelijke bushalte aan de westzijde ter hoogte van Zuiderpad 88. Aan de oostzijde van de Purmerenderweg kan tegenover huisnummer 171 een definitieve halte worden aangelegd.

Tijdens enkele bewonersavonden zijn zowel de definitieve locaties als de tijdelijke alternatieve locatie aan de direct betrokkenen en andere belangstellenden gepresenteerd.

Meer nieuws uit Waterland

Meest gelezen