Premium

Middenstand van Uitgeest is in beweging

1/2
Uitgeest

Fietsreparatie Uitgeest - eenmanszaak van Ruud van Egmond - hoopt van Middelweg 36c te verhuizen naar Middelweg 95c. In dat pand zit nu Computer Connections, eigenaar Ed Vendel verwacht in oktober zijn familiebedrijf te openen aan de Prinses Beatrixlaan. Het zijn niet de enige ’bewegingen’ in de plaatselijke middenstand.

De in het dorp geboren en getogen Van Egmond repareert al sinds zijn 15e fietsen, nu is het elf jaar later en is hij zelfstandig ondernemer. Na drie jaar is de huidige ruimte te klein, maar het is niet zo dat hij denkt aan personeelsuitbreiding. ,,Ik werk liever alleen, dan kan ik het doen zoals ik het wil.”

Geboren Heemskerker Vendel loopt langer mee. In 1995 begon hij in Beverwijk met zijn bedrijf, in 2003 verhuisde hij naar Heemskerk en sinds 2006 is hij gevestigd in Uitgeest. Zijn vrouw Angelique en zoon Aaron werken daar met hem. Bovendien zijn er vijf maanden per jaar twee tot vier ICT-stagiairs van het Novacollege (Haarlem) of Regiocollege (Zaandam). Vendel is namelijk ook ’opleidingscentrum’. Verder is Computer Connections actief voor onder meer offshore en scholen. Denk aan advies, onderhoud, websites, terugname van apparaten en reviseren van Apple-producten. In het toekomstige pand was meer dan twintig jaar de modesportzaak van Vught. Na drie jaar te huur te hebben gestaan, kwam die in februari 2018 te koop. Vendel en zijn vrouw durfden het aan. ,,We hebben intussen een grote trouwe klantenkring en naamsbekendheid opgebouwd en het is maar op 150 meter afstand. Als het buiten het centrum was, op een bedrijventerrein, hadden we het niet gedaan.”

Ook in de horeca zijn er veranderingen. Te beginnen met wijnhandel/slijterij Cave du Vin, die het dorp reeds heeft verlaten. Om gezondheidsredenen focust geboren Heemskerker Teun van der Kuil zich op zijn filiaal in Schagen en zijn import- en exporthandel Wine World Holland.

Ruim vijf jaar geleden nam hij het in Uitgeest over van voorganger Vreeburg, maar het bleek te veel van het goede. ,,Mijn lichaam kan de energie niet meer opbrengen. Ik heb zes maanden rondgetoeterd - ook in het dorp - maar veel belangstelling om het over te nemen was er niet. Jammer, want er is hier zeker potentie voor een goede slijterij.”

Ome Cor

Na anderhalf jaar stilte gaat voormalig café De Bonte Vivant aan Middelweg 180 in oktober weer open. Volgens eigenaar Donald Satoer kiezen de nieuwe huurders Bonny Scholten en Remco Baars wél voor een andere naam.

Het wordt straks ’café Ome Cor’, vernoemd naar de vroegere barman Cor de Boer die enkele jaren geleden overleed en met wie vooral Baars een klik had. Baars is al dertig jaar vaste klant van De Bonte Vivant en debuteert als uitbater.

Meer nieuws uit Kennemerland

Meest gelezen