Snertpop in Midwoud heeft met Oôs Joôs en Daredevils knallende line-up

Daredevils keren terug naar Midwoud, goed voor een dampend feest op Landgoed De Knap.
© Foto Hugo Kleijn
Midwoud

Nieuw talent en oude bekenden wisselen elkaar dit jaar af op festival Snertpop op Landgoed De Knap in Midwoud, zaterdag 21 september. Zo keert Oôs Joôs terug en ook de Daredevils, die vorig jaar de tent volledig op stelten zetten, mag het publiek opnieuw uitzinnig maken.

,,Eigenlijk is het tegen onze eigen regels om iets twee keer achter elkaar te boeken’’, zegt Michiel Baas van de organisatie. ,,Maar de Daredevils maakten er zo’n feest van, dus waarom niet.’’

Mell

Pareltje in de line-up is het Volendamse Mell & Vintage Future, de laatste tijd vaak op de radio met het nummer ‘Forever’. Snertpop heeft hier een talent gescout, vlak voor de grote doorbraak. Vorig jaar lukte dat met de nog volstrekt onbekende Suzan & Freek, die vervolgens tijdenlang op nummer 1 stonden met het nummer ‘Als het avond is’, en nu niet weg te denken zijn met ‘Blauwe dag’.

,,We hebben er denk ik een neus voor, ik weet het niet. We vinden het leuk om alle muziek in de gaten te houden, te luisteren en concerten te bezoeken.’’ Die ‘neus’ geldt ook voor zangeres Nona, vaak vergeleken met Amy Winehouse. Zij komt de 21e ook naar het dorp. ,,Wie weet zeggen we over twee jaar wel weer: ja, die hadden we nog gewoon in Midwoud! We houden in ieder geval altijd rekening met iedereen. Zo komt Oôs Joôs nog een keertje, ze waren er ook op de eerste editie van Snertpop. Zij blijken opeens erg populair te zijn bij de jeugd. Zo zie je maar. Maar als je niet per se voor de muziek komt; ook prima. Een beetje ouwehoeren hoort er natuurlijk ook bij.’’

In de herkansing dit jaar Ironic Maiden. Vorig jaar was de Iron Maiden-tribute uitgenodigd, maar kreeg een bandlid plotseling een blindedarmontsteking en ging het optreden niet door. Verder op het programma The Stones Sessions (Rolling Stones tribute), Cindy, Engel en Blanko.

Voor het eerste maakt de organisatie al gebruik van het festivalterrein op vrijdagavond. Snertpop nodigt het dorp uit voor een diner op Landgoed De Knap. Dorpsgenoten Esther en Pim van Funk-Food komen koken en er is speciaalbier van stadsbrouwerij Radboud uit Medemblik. ,,De tent staat er toch al’’, zegt Michiel. ,,We mikken op een gemêleerd gezelschap van alle leeftijden. Van kleinkinderen tot opa’s.

Op www.snertpop.nl zijn kaarten verkrijgbaar. Kinderen t/m 12 jaar 5 euro, Fristicket (t/m 17 jaar) 15 euro en reguliere kaarten 22,50 euro. Aan de deur 27,50 euro. Je kunt ze ook kopen bij de Spar in Midwoud, De Kreek in Zwaag en ’t Zonnetje in Wervershoof.

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen