Premium

Cheryl Morriën-speurder stapt naar Nationale Ombudsman, hoop op wending in IJmuidense verdwijningszaak uit 1986

Cheryl Morriën-speurder stapt naar Nationale Ombudsman, hoop op wending in IJmuidense verdwijningszaak uit 1986
IJmuiden

Amateurspeurder George de Vries dringt er bij politie en justitie nog steeds op aan de verdwijning van de 7-jarige Cheryl Morriën uit IJmuiden - in 1986 - weer onder de loep te nemen. Omdat zij de boot afhouden en het openbaar ministerie in zijn ogen ook niet inhoudelijk op mails van hem reageert, is De Vries naar de Nationale Ombudsman gestapt.

Hij houdt zich al decennialang bezig met de dramatische vermissingszaak. De Vries schreef onder meer een boek over de zoektocht naar het IJmuidense meisje.

Hij hoopt onder meer alsnog helder te krijgen waarom justitie geen onderzoek wil laten doen in de tuin van een villa aan de Hoge Duin en Daalseweg in Bloemendaal. Daar liggen mogelijk stoffelijke resten van het IJmuidense meisje begraven, denkt De Vries. Zoekhonden van Stichting Signi zijn bij een actie in 2017 vlakbij de villatuin namelijk ’aangeslagen’. Ook Esther van Neerbos van Signi Zoekhonden pleitte afgelopen april voor nieuw speurwerk in de verdwijningszaak.

Een woordvoerster van de Nationale Ombudsman bevestigt dat er contact is met De Vries, maar wil verder om privacyredenen niet op de kwestie ingaan. De amateurspeurder blijft intussen vurig hopen dat de politie toch in actie zal komen bij de Bloemendaalse villa. De Vries stelt dat er daardoor wellicht óók duidelijkheid kan komen in een andere onopgeloste verdwijningszaak in deze contreien, de vermissing van de 27-jarige Haarlemse Lisette Vroege. Zij werd op 3 juni 1992 voor het laatst gezien.

De actie bij de Bloemendaalse villa werd in gang gezet op verzoek van De Vries. Een van de verantwoordelijken voor Cheryls vermissing is een voormalige bewoner van de villa aan de Hoge Duin en Daalseweg, vermoedt De Vries. Rechercheurs spraken in 2005 met een zus en een broer van de oud-bewoner. Ook werd in de tuin van de villa gekeken of het lichaam van het IJmuidense kind was verstopt in een put of septictank. Maar dat zou geen aanwijzingen hebben opgeleverd.

Aanknopingspunten

Politiezegsman Koos Venema zei afgelopen april in deze krant dat er geen nieuwe aanknopingspunten in de IJmuidense verdwijningszaak zijn. Oók niet na de zoekactie met honden van de gerenommeerde Stichting Signi. Bij de Bloemendaalse villa waar de honden van Stichting Signi zouden zijn gaan blaffen, heeft de politie jaren geleden dus al eens speurwerk verricht.

Meer nieuws uit IJmond

Meest gelezen