Premium

Hoofdklasse (zondag): SDO wordt een half uur lang dronken gespeeld door Be Quick 1887 en mag een puntje koesteren

Hoofdklasse (zondag): SDO wordt een half uur lang dronken gespeeld door Be Quick 1887 en mag een puntje koesteren
Joost Heerschop maakt uit een corner op aangeven van Theo Visser de 1-1 .
© Foto Studio Kastermans/Leon Dakkus
Bussum

De Bussumers werden door Be Quick 1887 in het eerste half uur compleet omver geblazen, maar SDO zou SDO niet zijn als het zich niet net op tijd herpakte. Na een 2-1 ruststand, die zwaar tegen de verhouding in was, deelden beide ploegen na negentig minuten de punten.

,,Op basis van de eerste twintig minuten moeten wij er blij mee zijn, want we werden tactisch compleet overtroffen, zwommen overal tussen en ik was een roepende in de woestijn’’, zag trainer Koen Janssen. ,,Dat heb ik ze in de rust ook duidelijk gemaakt.’’

Er gingen al stemmen op sportpark De Kuil rond dat Janssen aan een kwartier niet genoeg zou hebben om de schade te repareren. ,,Daar had ik maar zo’n zes minuten voor nodig, hoor. We hadden er de hele week op getraind, maar de durf ontbrak in de ploeg. En angst is een slechte raadgever, dus ik heb ze op het hart gedrukt om vooral lef te tonen. De tweede helft was veel beter van onze kant.”

Overigens ging men bij de thuisploeg met een ongelooflijk dubbel gevoel de kleedkamer in. Be Quick had moeiteloos met een 1-5 voorsprong kunnen gaan rusten, gezien de vele vooral opgelegde kansen die het kreeg, maar het was SDO dat met een marge van één in zijn voordeel aan de thee ging. Uit drie kansen scoorden de Bussumers tweemaal en beide keren was het Joost Heerschop die zijn handtekening onder de treffer zette. Even zo vaak op aangeven van Theo Visser, die een corner panklaar bij de tweede paal gaf en de bal in de omschakeling meegaf aan Heerschop, die ’m daarna met links in de bovenhoek schoot. ,,We hebben een bijzondere klik en daarnaast onderling wat afspraken bij standaardsituaties. Met deze twee erbij sta ik nu op vier assists in drie duels, dat is wel prettig”, zocht Visser eerst naar een positieve noot, gevolgd door zelfreflectie.

De aanvaller had het duel bij een 2-1 tussenstand kunnen beslissen. Hij ging alleen op het vijandelijke doel af, maar verzuimde de opgelegde kans te benutten. ,,Ik had de keeper beter kunnen omspelen of de bal op Jesse van Huisstede af kunnen leggen. Schieten was in ieder geval niet de beste keuze”, stak Visser de hand in eigen boezem.

Even daarna luidde hij ook nog eens onbedoeld de 2-2 van Be Quick in. ,,Dat was echt een fout van mij en daar baal ik ontzettend van. In het veld knaagde het wel even.”

Volgens Janssen is Visser hard op zoek op een treffer. ,,Misschien is hij daardoor wat onzeker voor de goal.” Zelf wil hij het niet groter maken dan het is en houdt Visser vooral vertrouwen in eigen kunnen. ,,Vorig seizoen heb ik er dertien gemaakt in de hoofdklasse, dus dat zit wel goed. Met die assists lever ik ook mijn bijdrage aan het team. Die goal komt straks echt wel weer.”

De trainer en zijn speler konden beiden overigens leven met de puntendeling, ondanks dat SDO in de slotfase kansen kreeg om de wedstrijd alsnog naar zich toe te trekken. ,,We hebben alle twee genoeg kansen gehad om de zege nog te pakken, maar uiteindelijk is dit gelijkspel terecht”, vond Janssen.

Volgende week zondag speelt SDO, dat na drie duels nog zonder nederlaag is, tegen het eveneens nog ongeslagen JOS/Watergraafsmeer. ,,Dat wordt een zware wedstrijd. Het zal dan wel anders moeten, want zo’n eerste half uur als vandaag kost me zeven jaar van mijn leven”, besloot Janssen.

Opstelling SDO: Hazelaar; De Loos (89. Hesta), Oehlers, Fokker, Van Essen (76. Van der Meer); Van Duuren, Hemmers (76. Klaassen), Raaijen; Heerschop, Van Huisstede, Visser.

Meer nieuws uit Sport Gooi

Meest gelezen