Premium

Forse werkstraf na mislukte affaire via Second Love

Forse werkstraf na mislukte affaire via Second Love
Zaandam

Een 59-jarige vrouw uit Rotterdam is maandag door de rechtbank in Alkmaar voor stalking van haar ex-vriend uit Zaandam veroordeeld tot een werkstraf van 200 uur en twee maanden voorwaardelijke celstraf. De twee hadden elkaar via de datingsite Second Love leren kennen.

De straf is veel hoger dan de eis van de officier van justitie, die twee weken geleden de meeste beschuldigingen niet bewezen vond. De eis was een werkstraf van veertig uur. De rechters vinden vier van de vijf aanklachten bewezen en hebben dus een veel hogere straf opgelegd.

De liefdesrelatie verliep aanvankelijk goed. De problemen ontstonden toen het gezin van de Zaandammer in 2014 lucht kreeg van de relatie en de man er daarna abrupt een streep onder zette.

Zijn kinderen en twee vrienden kregen een akelige mail met een naaktfoto erbij opgestuurd. Anita van L. heeft alleen dit feit toegegeven.

De rechtbank vindt dat er ook voldoende bewijs is dat Van L. een naaktfoto van haar minnaar onder ruitenwissers van auto’s heeft geplaatst in de straat waar de Zaandammer woont. De rechters vinden de vrouw ook schuldig aan dreigende sms’jes en WhatsApp berichten. Er is volgens de rechters voldoende bewijs voor stalking. Van L. heeft dat altijd hardnekkig ontkend. Volgens haar is haar account gehackt.

Tijdens de behandeling van de strafzaak leverde de officier van justitie kritiek op Second Love. In navolging van SGP-leider Kees van der Staaij stelde de aanklager dat je risico loopt als je je inlaat met een datingsite die vreemdgaan propageert. De officier wilde niet zover gaan te bepleiten om de site te verbieden, maar de affaire tussen Anita van L. en haar Zaanse minnaar gaf volgens hem wel te denken.

Meer nieuws uit Zaanstreek

Meest gelezen