Hockey (mannen): Nog geen succes voor nieuwe coaches in de overgangsklasse, piepjong Laren verrast met gelijkspel tegen kampioenskandidaat

Hilversum-keeper Pepijn Amse zou als winnaar uit dit ’onderonsje’ met Reigers-aanvaller Floris Baars komen.
© Foto Studio Kastermans/Leon Dakkus
Hilversum

De mannen van Hilversum ontsnapten vorig jaar aan degradatie en zijn dus ook dit jaar overgangsklasser. In het eerste duel onder Peter Hortulanus werd er verloren van Reigers: 1-0.

,,Als je niet scoort, win je niet zei Cruijff al”, meldde Hortulanus. ,,We hebben verdiend verloren, want dat doe je altijd als je verliest. Maar ik kan wel zeggen dat we het tij hadden kunnen keren.”

Competitiegenoot Naarden ging met 6-4 onderuit bij Xenios. Vincent van de Peppel keek met zijn team zelfs even tegen een 6-2 achterstand aan. ,,En dus is het uiteindelijk wel goed dat we terugkomen en het niet laten lopen. We hebben een jonge ploeg met veel spelers uit de eigen jeugd. Van de zestien spelers staan er tien met een Naardense roots in het veld. Daar mogen we trots op zijn en ik ben ook echt blij met de groep die ik heb.”

Huizen, net als Hilversum en Naarden spelend in de overgangsklasse B, won met 1-2 van Push. Daarbij mocht coach Wouter van der Kloet zijn aanwinsten bedanken. De van Hilversum overgekomen Tijmen Klemann maakte de eerste, en Tammo van der Meer - eerder spelend in de jeugd van Kampong - de tweede. Push kwam nog wel terug, maar had niet genoeg slagkracht om Huizen van de winst af te houden. ,,Ook wij hebben verjongd”, sprak Van der Kloet. ,,Gemiddeld zijn we 20,6 jaar oud en dan hebben we ook nog een speler van 37 jaar ertussen. Maar dit is geen overbruggingsjaar hoor, dat vind ik te voorzichtig. We willen bovenin meedoen.”

Het debuut van Dider Meijer als coach van Gooische verliep niet al te best. In de overgangsklasse A was Upward was met 5-1 te sterk. ,,We hebben te makkelijk goals weggegeven, maar zij zijn ook wel erg effectief”, vertelt hij. ,,Dit soort wedstrijden zit erbij, jammer dat zoiets gelijk in de eerste pot gebeurt.”

Nanco Jansonius moest een paar keer slikken deze zomer. De coach van Laren hoopte vorig jaar dat zijn team dit seizoen in de top van de promotieklasse kon meedraaien, maar door de bezuiniging op tophockey ging daar een streep door. Hij raakte bijna zijn hele middenveld kwijt en moet met vooral jonge spelers aan de slag. Aan talent geen gebrek bij Laren, de A1 werd vorig jaar landskampioen. De doorgestroomde spelers kwamen met een aardig ego aan bij Heren 1, maar na een zomertje met Jansonius trainen staat er een hardwerkend team. Dat leverde - tegen de verwachting in - een punt op tegen kampioenskandidaat Cartouche.

Laren nam een 2-0 voorsprong, via Sebastien Chapel en Duco van Nek, en kreeg pas vlak voor tijd de gelijkmaker tegen. Jansonius genoot van de instelling. ,,Dit heeft ook zijn charme. Het mooie vind ik dat dit een groep uit eigen jeugd is, die ’on-Larens’ hard werkt. We gaan zeker de wisselvalligheid nog zien en een keer flink verliezen, maar vandaag was goed. De doelstelling blijft wel gewoon erin blijven.”

Meer nieuws uit Sport Gooi