Districtsbeker: ’s-Graveland staat weer garant voor spektakel maar ligt er wel uit, ook geen succes overige zondagclubs

Hilversum

Voor ’s-Graveland zit het bekertoernooi er na drie spectaculaire optredens op. De formatie van Leon Roorda sloot in stijl af, door Amsvorde in een knotsgekke wedstrijd met 6-7 te verslaan.

,,Wij willen het publiek natuurlijk graag spektakel bieden. Nou, dat is wel aardig gelukt”, lachte Roorda na het doelpuntenfestijn.

’s-Graveland begon het bekertoernooi met een 19-0 (!) zege op Allen Weerbaar. Vervolgens werd er met liefst 10-2 verloren van VVZA en zondagmiddag was het dus weer bal. Dertien treffers vielen er, in het voordeel van ’s-Graveland.

,,Eigenlijk ging het nergens meer om, want we waren allebei al uitgespeeld”, blikte Roorda terug. ,,Toch wilden we graag wat rechtzetten na de zeperd van vorige week. Maar ja, dan ligt de bal in de eerste minuut alweer in het mandje”, doelde de trainer op de razendsnelle openingstreffer van Amsvorde.

Het bleek het startschot voor een ware doelpuntenregen, want de goals volgden elkaar in rap tempo op. Opvallend genoeg kwam ’s-Graveland pas bij 5-6 voor het eerst op voorsprong. ,,We hebben ons steeds weer terug geknokt, dat stemt mij zeker tevreden”, sprak Roorda, die Tim Brug drie keer zag scoren, terwijl ook Ramon Bouwman, Robin Boeijink, Alex Poort en Daan Stricker allemaal een goaltje meepakten. ,,Ik had graag de volgende ronde bereikt, maar nu gaan we ons op de competitie richten.”

Na 44 treffers in drie wedstrijden tijd hoopt de trainer op iets minder chaotische wedstrijden. ,,Het is duidelijk dat we op verdedigend vlak nog wat werk te verrichten hebben. Maar ach, zolang we steeds een keertje meer scoren dan de tegenstander...”

Allen Weerbaar verloor opnieuw met grote cijfers, al incasseert de ploeg steeds wat minder tegentreffers. VVZA was met 0-10 te sterk voor de Bussumers, die eerder dus al met 19-0 van ’s-Graveland en ook met 0-13 van Amsvorde verloren.

Nederhorst mocht de derde en afsluitende poulewedstrijd tegen Roda ’46 niet verliezen, maar deed dat wel: 0-4. De derdeklasser pakte zes punten uit de eerste twee bekerduels, maar liet Roda in de beslissende, laatste wedstrijd alsnog langszij komen op de ranglijst.

SO Soest werkte aan het vertrouwen door met 5-1 van Nieuwland te winnen. Beide ploegen waren na de eerste twee duels al uitgeschakeld.

De vrouwen van SDO kregen in het landelijke bekertoernooi met 1-6 klop van Nuenen en vallen terug naar de districtsbeker. De 15-jarige Sophie van Joolen redde de eer.

Meer nieuws uit Sport Gooi

Meest gelezen