Einde dreigt voor Noord-Hollandse huis-aan-huisbladen

Einde dreigt voor Noord-Hollandse huis-aan-huisbladen
Alkmaar

Het einde dreigt voor vijftien Noord-Hollandse huis-aan-huisbladtitels. Uitgever BDUmedia heeft het faillissement aangevraagd voor een deel van haar titels.

Titels als het Schager Weekblad, het Alkmaars Weekblad, De Duinstreek, het Westfries Weekblad, De Kennemer, Nieuwsblad voor Castricum en De Zaankanter dreigen te verdwijnen. Vandaag doet de rechter uitspraak.

De werknemers werden maandagmorgen geïnformeerd over het naderende onheil. Deze week zullen de huis-aan-huisbladen niet meer verschijnen.

In 2017 nam de Koninklijke BDU vrijwel alle huis-aan-huisbladen over van Holland Media Combinatie, dochterbedrijf van TMG. In totaal ging het om 47 bladen.

Voor HMC was het al lastig om de bladen winstgevend te exploiteren, maar BDU zag hiertoe wel mogelijkheden. Door de overname leek het voortbestaan van de huis-aan-huisbladen te zijn veilig gesteld.

Uitgevers van huis-aan-huisbladen verkeren al langer in zwaar weer door de krimpende advertentiemarkt. Deze bladen zijn extra kwetsbaar omdat zijn niet kunnen rekenen op abonnee-inkomsten. Volgens directeur Heiko Imelman komt het aandeel van de advertenties onder een kritische grens.

BDUmedia maakte eerder dit jaar bekend op zoek te zijn naar nieuwe verdienmodellen om het hoofd boven water te houden. Het bedrijf wil geld gaan verdienen door online-abonnementen aan te bieden.

BDU is uitgever van tientallen huis-aan-huisbladen in Gelderland, Utrecht en Noord-Holland. In samenwerking met andere uitgeverijen worden huis-aan-huisbladen uitgegeven in de Achterhoek (Achterhoek Nieuws), de Duin- en Bollenstreek (Uitgeverij Verhagen) en Het Gooi (Enter Media).

Deze titels dreigen te verdwijnen: Helders Weekblad, Schager Weekblad, De Duinstreek, Nieuwsblad Castricum, Nieuwblad De Kennemer, CTR Hollands Kroon Anna Paulowna en Wieringen, CTR Hollands Kroon Niedorp/Wieringermeer, Wieringer Courant, Westfries Weebkblad De Streek, Westfries Weekblad Hoorn-Koggenland, De Koerier, Alkmaars Weekblad, De Krommenieër, De Zaankanter Zaandam, De Zaankanter Zaanstreek & Wormerland, Gezinsblad Purmerend-Edam-Volendam

Meer nieuws uit Alkmaar

Meest gelezen