Districtsbeker: Huizen wil zijn titel met eer verdedigen, ook Zuidvogels, Victoria en Loosdrecht bekeren door

Districtsbeker: Huizen wil zijn titel met eer verdedigen, ook Zuidvogels, Victoria en Loosdrecht bekeren door
Huizen won afgelopen seizoen de districsbeker in West 1 door in de finale Fortuna Wormerveer met ruime cijfers (5-0) te verslaan.
© Archiefoto
Hilversum

Door met 3-3 gelijk te spelen bij Batavia ’90 heeft Huizen zich als groepswinnaar geplaatst voor de volgende ronde van de districtsbeker.

De regerend bekerhouder deed daarmee wat het moest doen, maar daarmee was volgens Arnold Klein meteen ook alles gezegd. De trainer van Huizen baalde vooral van de instelling waarmee zijn spelers op het veld stonden tijdens de laatste ’test’ voor het begin van de competitie. ,,We hadden het knap lastig met Batavia, maar dat lag voor een groot deel aan onszelf. Je merkte aan alles dat zij per se van ons wilden winnen, dat leek andersom minder het geval.”

Hidde van der Veldt (2) en Danio Schmitz redde voor Huizen een punt in een wedstrijd die ook zomaar verloren had kunnen gaan. ,,We waren gewoon niet scherp, dat mag ons niet overkomen”, concludeerde Klein.

De trainer richt het vizier nu op de start van de competitie, maar wil ook in het bekertoernooi weer hoge ogen gooien. ,,We willen de beker met eer verdedigen”, aldus Klein.

In groep 12 hebben zowel Zuidvogels als Victoria de volgende ronde bereikt. Zuidvogels was met 6-0 veel te sterk voor de zondagselectie van FC Weesp, terwijl Victoria met 4-2 afrekende met Veensche Boys. De Hilversummers kroonden zichzelf daarmee tot groepswinnaar.

Dat geldt ook voor Loosdrecht, dat met 6-2 won van Zeeburgia. De ploeg van Roy Versluis stelde de zege in het laatste kwartier veilig, toen de bezoekers nog maar negen man op het veld hadden staan.

BFC verloor ook zijn derde en laatste bekerwedstrijd. De Bussumers gingen op eigen veld met 1-3 onderuit tegen HBOK en kunnen zich zodoende volledig op de competitie storten.

Olympia ’25 keek tien minuten voor tijd nog tegen een 1-0 achterstand aan bij BZC ’13, maar won toch nog met 1-3. De openingstreffer van Kelvin van der Veen was het resultaat van een fraaie counter, zag ook Danny Wiersma. ,,Dat deed BZC goed, zo eerlijk moet je zijn. Wij gingen vervolgens op jacht naar de gelijkmaker, maar die viel maar niet”, blikte de trainer van Olympia terug. In de absolute slotfase sloegen de bezoekers via Ferhat Öztürk (2) en Laurens Tallart Fabré alsnog toe. En dus bekert Olympia door, al heeft het toernooi geen topprioriteit voor Wiersma. ,,Ik ben vooral blij dat we blessurevrij uit de groepsfase zijn gekomen en klaar zijn voor de competitie. Natuurlijk is het leuk om verder te komen in de beker, maar als ik in de volgende ronde te maken heb met spelers die niet helemaal fit zijn, heeft de competitie voorrang.”

OSO gaf op bezoek bij FC Weesp (za) een 0-3 voorsprong weg: 3-3. Dat gebeurde op dubieuze wijze: scheidsrechter De Jong wees FC Weesp in de tweede helft liefst drie strafschoppen toe. Die werden stuk voor stuk benut, met een gelijkspel tot gevolg.

’t Gooi slaagde er niet in de volgende ronde te bereiken. De Hilversummers werden genekt door Kockengen: 3-0.

Voor de vrouwen van ’t Gooi zit het bekertoernooi er ook op na een 3-1 nederlaag bij AZSV. Anouk ten Nuyl opende nog wel de score, maar daarna ging AZSV erop en erover.

Meer nieuws uit Sport Gooi

Meest gelezen