Magneetvissen en paardenpoep worden in Den Helder niet opgenomen in APV

Den Helder

Het verbod op magneetvissen en de opruimplicht voor paardenpoep worden definitief niet opgenomen in de nieuwe Algemene Plaatselijke Verordening (APV) in Den Helder.

Dat besloot een meerderheid van de gemeenteraad maandagavond bij de vaststelling van de nieuwe APV. Een voorstel van het college om paardenpoep direct op te ruimen struikelde over een gezamenlijk amendement van CDA en VVD. ,,Niet uit te voeren en niet te handhaven’’, herhaalde VVD’er Rogier Bruin nog maar eens. ,,Moeten handhavers op hun mountainbike over de paardenpaden crossen om te kijken of ruiters een poepzakje bij zich dragen’’, schertste Edwin Krijns (CDA).

Ook het voornemen van het college om het aan populariteit winnende magneetvissen te verbieden en in plaats daarvan ontheffingen te gaan verlenen, kon niet rekenen op raadsbrede steun. Onder meer de PvdA drong hierop aan. Wel werden er door tal van raadsleden zorgen geuit over de slechte staat van de ruiterpaden in de gemeente, waardoor veel ruiters de openbare weg verkiezen.

Meer nieuws uit Den Helder e.o.

Keuze van de redactie

Lees hier de digitale editieVolg ons