Geluid moet aan banden tijdens timmerdorp in Heemskerk

Heemskerk

Het geluid moet aan banden tijdens het timmerdorp bij de Schuilhoek in Heemskerk. Burgemeester Mieke Baltus neemt dat advies over van de commissie bezwaarschriften.

De commissie adviseert de gemeente om juridisch enkele dingen strakker te regelen. Allereerst mag de deejay op maandagavond niet te veel geluid maken. Het is niet genoeg dat de deuren dan gesloten moeten zijn. ,,Als de deejay 130 decibel wil draaien, kunt u niets doen’’, zei de voorzitter al in augustus bij de behandeling van de bezwaren van een buurtbewoner. Baltus legt nu officieel vast dat er niet meer dan tachtig decibel geproduceerd mag worden.

Het timmerdorp is verder veilig, meent de commissie. De buurtbewoner vond het gevaarlijk als kinderen uit de hutten op de harde ondergrond vallen. Maar er gelden geen regels voor kortdurende evenementen zoals het timmerdorp, dus ving de klager bot.

Dat hij het houtenhuttendorp ook brandgevaarlijk vond, maakte evenmin indruk. De brandweer zag namelijk geen probleem om bij de Schuilhoek te komen. De commissie heeft er wel kritiek op dat de gemeente het aan de organisatie overlaat om dat er minder auto’s op de wegen naar de Schuilhoek parkeren.

Het is een beetje mosterd na de maaltijd: het timmerdorp is natuurlijk al lang achter de rug. De ervaring leert dat de gemeente het jaar erop rekening houdt met de uitspraak van de commissie

Meer nieuws uit Kennemerland

Meest gelezen